С открит урок по родолюбие ученици и учители от СУ "Юрий Гагарин" и ОУ "Г. Бенковски" отбелязаха 3 март

Размер на шрифта: A A A Назад
Понеделник, 6 Март 2023
Публикувано от: Стефан Минчев
С открит урок по родолюбие ученици и учители от СУ

С открит урок, посветен на 145 години свободна България, Спортното училище "Юрий Гагарин" и ОУ" Г. Бенковски" отбелязаха Националния празник 3 март. Домакин беше Регионална библиотека "Пейо Яворов".

В урока по родолюбие се включиха ученици и учители от двете бургаски училища.

Историкът на СУ "Юрий Гагарин" Нели Маркова започна с лекция, включваща интересни и любопитни факти за паметника на Шипка.

Известният монолог на цар Иван Шишман беше рецитиран от Динко Динков - учител по български език и литература и член на писателската общност в Бургас.

Ученици от СУ" Юрий Гагарин" се представиха с рецитал по стихове на Иван Вазов, Христо Ботев, Камен Зидаров, Ангелина Жекова, Валентина Йорданова и Матей Шопкин.

Патриотично и максимално въздействащо прозвуча изпълнението на учениците от ОУ "Г. Бенковски" на емблематичната песен "Вятър ечи, балкан стене".

Не мина и без пламенен рецитал на "Ода на Бенковски" от учениците от едноименното бургаско училище. Всички бяха облечени в четнически униформи, което даде допълнителен импулс, емоция и мотивация за участници и зрители.

"Надяваме се този открит урок да се превърне в една приятелска междуучилщна практика, която да превърнем в традиция. Защото става дума за вълнуващи уроци по родолюбие. Това е само малка част от нашите инициативи по повод 50-годишния ни юбилей, който честваме през настоящата 2023 година“, заявиха от ръководството на СУ "Юрий Гагарин".

Свали като PDFСвали като PDF Разглеждания: 817 Последна промяна: 09:38:34, 06 март 2023