С поетичен спектакъл Диана Саватева представи новата си книга на нейните първи читатели

Размер на шрифта: A A A Назад
Петък, 25 Ноември 2022
Публикувано от: Стефан Минчев
С поетичен спектакъл Диана Саватева представи новата си книга на нейните първи читатели

Не по обичайния начин, а с предварително репетиран въздействащ поетичен спектакъл Диана Саватева представи новата си книга „Капка, изпреварила дъжд“. Това се случи най-напред пред бургаска публика. Но стихосбирката ще има и своя софийска премиера.

Снощи произведения на Саватева пред стотици гости четоха 13 различни рецитатори от театралните школи на Даниела Георгиева, Румен Велев, Валери Еличов и Христо Симеонов. Част от спектакъла бе мултимедийното представяне на илюстрации към книгата, дело на известния бургаски художник проф. Светозар Бенчев. За музикалния фон се погрижиха ученици от НУМСИ „Проф. Панчо Владигеров“ с изпълнения на фагот.

Издателят на „Капка, изпреварила дъжд“ – Румяна Емануилиду – разказа за съвместната си работа с Диана Саватева. Видео поздрав от Лондон изпрати редакторът на изданието Катерина Стойкова. За книгата говори и нейният илюстратор проф. Бенчев.

„Писането наистина е самотно занимание, но създаването на книга е пътешествие със съмишленици.“, каза Диана Саватева и благодари за подкрепата на екипа, работил по създаването на книгата заедно с нея, както и на своите близки.

На бургаската премиера присъстваха кметът Димитър Николов и още много колеги на Диана Саватева от Община Бургас, нейни приятели, мнозина представители на културните гилдии в града.

Свали като PDFСвали като PDF Разглеждания: 1648 Последна промяна: 14:33:08, 25 ноември 2022