С празничен концерт ОУ "Княз Борис I" ще отбележи 115 години от създаването си

Размер на шрифта: A A A Назад
Четвъртък, 13 Май 2021
Публикувано от: Мариета Ханджиева
С празничен концерт ОУ

С празничен концерт основно училище“ Свети княз Борис I“  ще отбележи 115 години от своето създаване. На 13 май от 18.00 часа на сцена “Охлюва“ в Морската градина, свои изпълнения ще представят възпитаниците на училището, детска градина „Детелина“ и ансамбъл Атанас Манчев. Специален поздрав ще отправят и учениците от Спортното училище. В концерта ще вземат участие децата от клуб "Млад възрожденец", мажоретен състав „Еуренти“ и "Мартин тромпетен оркестър" към ОУ„Св. Княз Борис I“. Възпитаничката на учебното зведение Симона Ходулова ще представи своята песен, с която спечели награда от кмета на Община Бургас.

ОУ “Св. княз Борис I” отваря врати през далечната 1906 г. През учебната 1907/1908 год. е построена сегашната сграда на училището. От същата година се води и Летописна книга на училището, което вече носи името „Цар Борис“ /по повод 1000 годишнината от смъртта на княз Борис І/.

И днес училището участва активно в дейности от Националния календар за изяви по интереси на децата и учениците. ОУ ”Свети княз Борис I” е домакин и посреща учители и ученици от партньорски училища от седем европейски държави. През 2019/2020 учебна година ОУ ”Свети княз Борис I” придобива и статут на иновативно училище.

На 13 май от 16.00 часа можете да се включите в празника на училище “Св. княз Борис I“ и пред Община Бургас.Там от 16.00 часа  мажоретен състав „Еуренти“ и "Мартин тромпетен оркестър" ще ви заредят с настроение и ще ви потопят в магията на миналото, настоящето и бъдещето на едно от най-добрите училища в Бургас, което заема достойно място в стълбицата на знанието и мъдростта и се посвещава на мечтите на своите прекрасни ученици.

Свали като PDFСвали като PDF Разглеждания: 4674 Последна промяна: 11:02:46, 13 май 2021