С три филмови прожекции и концерт на НУМСИ "Проф. Панчо Владигеров" закриват изложбата на Майстора в Бургас

Размер на шрифта: A A A Назад
Понеделник, 20 Март 2023
Публикувано от: Анелия Казакова
С три филмови прожекции и концерт на НУМСИ

Утре, 21 март, вторник, в бургаската художествена галерия "Петко Задгорски" ще бъдат излъчени три прожекции на филма „Автентичен поглед върху Владимир Димитров – Майстора“ (на гости в село Шишковци). 34-минутната лента за живота, творчеството и автентичния облик на художника и завещаните от него ценности ще зарадва ценителите на изкуството в часовете: 15:00, 16:00, 17:00. Лентата е заснета от екип на Асоциация на българските села (АБС).

На следващия ден, 22 март, сряда, от 17:00 часа, ще се състои концерт на възпитаниците на НУМСИ "Проф. Панчо Владигеров". Това е финалното от поредицата събития, с които в Бургас бе презентирана изложба на най-самобитния български творец.

В програмата ще прозвучат произведения от различни епохи и стилове, представени от талантливите изпълнители на пиано, цигулка, флейта, обой, фагот, китара, акордеон, поп и джаз пеене, ударни инструменти.

Инициативата се реализира в партньорството на Община Бургас.

Впечатляващата експозиция на Майстора бе официално открита от кмета Димитър Николов на 25 януари. Оттогава я разгледаха хиляди бургазлии. Тя представя 43 живописни творби и рисунки от различните периоди на художника.

Свали като PDFСвали като PDF Разглеждания: 2249 Последна промяна: 15:50:43, 20 март 2023