Само 2 лв. ще струва този уикенд 3D прожекцията в „Акве Калиде“

Сряда, 24 Февруари 2021
Публикувано от: Димитринка Костадинова
4e013221b84f0d76c44ef234de4a9601.jpg

В последните февруарски дни бургаският туристически комплекс „Акве Калиде“ предлага вход за музейната експозиция и прожекция на 3D мапинг срещу 2 лв. за всички посетители. Това ще е възможно в часовете между 10 и 12 на 26, 27 и 28 февруари. Тогава „Акве Калиде“ ще е домакин на инициативата „Про-Лети – Базар за хубави неща“.

Онези от вас, които решат да прекарат последния зимен уикенд сред природата, могат да съчетаят разходката до парк „Минерални бани“ с посещение на историческата забележителност и туристическия комплекс. Там ще откриете занаятчии и майстори на ръчно изработени изделия в стар и нов стил – оръжия, монети, кожени аксесоари, накити, шевици, свещи, сувенири, а също така напитки, мед и приготвени на място ястия. Антична кухня и римски питиета, бутикови крафт бири, изтънчени вермути и вина – класически и плодови, както и други майсторски изненади ще ви очакват в „Акве Калиде“ през уикенда.

Работилници за свещи, пясъчни рисунки, както и детският формат Арт-И-Факти ще бъдат част от тридневните дейности в рамките на инициативата „Про-Лети – Базар за хубави неща“. Участието на децата в работилница Арт-И-Факти им дава възможност и за посещение на безплатна прожекция. Срещу такса от 4 лв. за едно и +2 лв. за второ изделие, децата ще майсторят мартеници и подаръци за мама – сърце от текстил или дървена звездичка - рамка.

Про-Лети ще започне още в петък – 26 февруари. Първият акцент в програмата е от 16.00 ч., когато ще бъдат представени свойствата на минералната вода от „Акве Калиде“ пред самата чешма. В събота, на 27 февруари, от 18:00 ч., на открита сцена ще се състои концерт на група „Горещ пясък“, а на 28 февруари, неделя, от 12:00 ч., местната група „Ветренски славеи“ ще изнесе фолклорна програма.

Събитието ще бъде част от програмата на радио „Гласът на Бургас“.

Свали като PDFСвали като PDF Разглеждания: 4771 Последна промяна: 09:44:02, 26 февруари 2021