Йордан Маринов откри 23-та съвместна изложба за Богоявление на тримата Йордановци

Размер на шрифта: A A A Назад
Четвъртък, 6 Януари 2022
Публикувано от: Мариета Ханджиева
Йордан Маринов откри 23-та съвместна изложба за Богоявление на тримата Йордановци

Само Йордан Маринов успя на присъства на традиционната изложба, която представят на Богоявление в Бургас талантливите художници Йордан Маринов, Йордан Петров и Йордан Ангелов.

„Надявам се експозицията да ви зарежда с вдъхновение, красота и щастие, моите колеги духом са тук, но физически са си в домовете си, тъй като са под карантина“, обясни Маринови и увери, че съименниците му се чувстват отлично.

„Тази изложба, превърнала се в дългогодишна традиция за Йордановден, носи невероятна наслада за ценителите на изобразителното изкуство“, заяви по време на откриването на експозицията кметът Димитър Николов.

Тази година творбите на тримата Йордановци са експонирани в Дружеството на бургаските художници. Изложбата включва близо 50 живописни платна.

През 2021 година по инициатива на Община Бургас за първи път общата изложба на тримата Йордановци гостува в столицата, в престижната галерия „Средец“ към Министерство на културата.

„Пожелавам изкуството, което се ражда в Бургас, да продължава да покорява големи върхове“, заяви в приветственото си слово Диана Саватева - зам.-кмет по култура на Община Бургас.

На откриването на експозицията присъстваха агатополският епископ Йеротей, доскорошният областен управител проф. Мария Нейкова, председателят на Общинския съвет проф. Севдалина Турманова, председателя на Дружеството на бургаските художници Добрин Вътев, творци и граждани.

Свали като PDFСвали като PDF Разглеждания: 835 Последна промяна: 16:54:06, 07 януари 2022