Сексуалното, репродуктивно и емоционално здраве на младите хора са във фокуса на новите обучения на фондация „ИСКАМ БЕБЕ“

Понеделник, 28 Август 2023
Публикувано от: Димитър Шишманов
Център за съвременно изкуство и библиотека Бургас

На 9 септември 2023 година, от 10 ч, в Центъра за съвременно изкуство и библиотека стартира проектът на фондация „Искам бебе“ - „Младите българи – архитекти на промяната“, който се осъществява с подкрепата на Министерството на младежта и спорта.

Инициативата е национална и стартира от Бургас – градът, в който беше създадена първата общинска програма за подпомагане на двойки с репродуктивни проблеми през 2008 година. Екипът на Община Бургас ще представи добрите практики в съвместната си работа с „Искам бебе“ в помощ на семействата, които искат да станат родители.

Обучението е насочено към млади хора на възраст от 15 до 29 години и е в подкрепа на навременното отговорно родителство.

Лекторите са изявени специалисти в своите области:

Д-р Александър Кобаков – акушер-гинеколог с голяма клинична практика, дългогодишен член на БЧК, носител на звание „Последовател на Пол Харис“ на Ротари Интернешънъл, ще говори за сексуалното здраве и „биологичния часовник“, определящ най-добрата възраст за зачеване и раждане на здраво дете.

Д-р Ангелина Недялкова – ендокринолог, е създател на редица програми за здравословен начин на хранене, репродуктивно здраве и проблеми на метаболизма.

Катя Симеонова – психолог с дългогодишна практика, е терапевт в групите за емоционална подкрепа на жени с репродуктивни проблеми и ще сподели своя опит.

Стефка Великова е лекторът по темите за активния начин на живот, спорт, движение и доброволчество.

Радина Велчева – основател на Фондация „Искам бебе“, и Ваня Христова – член на УС и координатор на организацията за Бургас – ще говорят за предизвикателствата, които стоят пред младите хора днес по пътя им към желаното родителство.

Свали като PDFСвали като PDF Разглеждания: 1174 Последна промяна: 15:14:26, 29 август 2023