Шампионска титла и 4 бронзови медала за борците от клуб "Бургас"

Петък, 5 Февруари 2021
Публикувано от: Мариета Ханджиева
KBON4813.JPG

Шампионска титла и 4 бронзови медала, това са отличията, които спечелиха борците от клуб "Бургас" на държавното първенство за кадети в класическия стил, което се проведе в зала "Бойчо Брънзов".

Златен медалист е Димитър Рачев. Бургаското момче стана шампион в категория до 71 килограма. Заслужено грабна и приза за най-техничен борец. Бронзови медалисти са Борислав Митев до 65 кг, Николай Велев до 80 кг, Николай Николов до 110 кг и Антон Иванов в кат. 125 килограма. Пети се класира Златан Петров при 110 килограмовите.Отличията в различните категории връчиха зам. кметът "Култура, туризъм и спорт" Диана Саватева, началник отдел "Спорт" Веселина Деведжиева, генералният секретар на БФ Борба Валентин Райчев и личните треньори на шампионите."Изключително съм доволен от представянето на моите момчета. Доказахме, че сме сред водещите школи в България", заяви треньорът и президент на клуб "Бургас" Николай Дачев.Той обяви, че като старши треньор е готов със списъка на кадетите, които е селектирал за националния отбор. Младите надежди на родната борба имат солидни предизвикателства през настоящата година -европейско и световно първенство.

В събота и неделя в зала "Бойчо Брънзов" предстоят схватките от държавния личен шампионат за кадети в свободния стил. Началото в двата дни е в 10:00 часа. Награждаването на призьорите е в неделя около 12:30 часа.Надпреварата в зала "Бойчо Брънзов" преминава при сткриктно спазване на епидемологичните мерки, разпоредени от здравното министерство - включително с недопускане на публика.

 

Велизар Маджаров

 

 

 

 

 

 

Свали като PDFСвали като PDF Разглеждания: 1705 Последна промяна: 15:27:46, 05 февруари 2021