Шампионска титла за отбора на „Черноморец“ по подводен риболов, Валентин Люцканов с индивидуално отличие

Размер на шрифта: A A A Назад
Вторник, 26 Септември 2023
Публикувано от: Мариета Ханджиева
Шампионска титла за отбора на „Черноморец“ по подводен риболов, Валентин Люцканов с индивидуално отличие

За шеста поредна година отборът по подводен риболов „Черноморец“ Бургас в състав Николай Танев, Антон Арабаджиев, Данаил Едрев, Валентин Люцканов, стана шампион на провелото се в Приморско 55-то Държавно първенство по подводен риболов.

Акваторията, определена за това състезание, бе с граници н. Маслен нос на север и комплекс "Оазис" на юг. Първенството се проведе в два състезателни дни, от които бяха излъчени отборният и индивидуалният първенец за 2023. В надпреварата участваха 43 състезатели от 10 отбора от цялата страна. Бургаските шампиони спечелиха първото място, събирайки актив от 549.42 точки.

Шампионският тим тотално доминира и през двата състезателни дни, оставяйки вторите на повече от сто точки разлика – това бе отбора домакин, „Марлин“ Приморско (Анастас Бъчваров, Адриян Стоянов, Димитър Михайлов, Христо Илиев, Георги Илиев) - 438.25т.

Трети се класира отборът на „Несебър“ в състав - Веселин Томов, Мирослав Илчев, Петър Атанасов, Мартин Баръмов, които набраха 401.12т. Съревнованието в индивидуалната надпревара бе по-оспорвано.Там съвсем заслужено индивидуален държавен шампион стана Валентин Люцканов от „Черноморец“ Бургас с 196.18т. Това е нов рекорд и тази е осма титла за капитана на Националния ни отбор. Втори се класира Анастас Бъчваров от „Марлин“ Приморско с актив от 191.76т. Бъчваров е и носител на купа „България“ за 2023 като надпреварата за този приз приключи само седмица преди Държавното първенство. Бронзът на Държавното индивидуално първенство отиде при Веселин Томов от клуб „Несебър“, който натрупа 159.62т. през двата дни. Наградата за най-голяма уловена риба отиде при Николай Танев „Черноморец“ Бургас, който представи морска врана с внушителното тегло от 1780гр.

Състезанието премина при много добра организация, чудесни условия на море и в двата дни и богат улов за всички състезатели. Това бе краят на състезателен сезон 2023г., в който бургаските харпунисти затвърдиха водещата позиция, която имат в този интересен спорт.

В началото на септември се проведе и 33-то Световно първенство по подводен риболов, което бе в гр. Ларедо, Испания. Там националният ни отбор (Валентин Люцканов, Анастас Бъчваров, Мирослав Илчев, Веселин Томов), във водите на Атлантическия океан и в конкуренцията на още 22 отбора, успя да завоюва престижното 11-то място. Това бе най-масовото международно състезание, 23 мъжки отбора и 7 женски, в историята на организирания подводен риболов. Шампион и в индивидуалната, и в отборната надпревара както при мъжете, така и при жените е отборът на Испания.

Свали като PDFСвали като PDF Разглеждания: 482 Последна промяна: 13:55:41, 27 септември 2023