Словакия подкрепи осмия литературен конкурс на „Алеф”

Размер на шрифта: A A A Назад
Петък, 12 Февруари 2021
Публикувано от: Мариета Ханджиева
Словакия подкрепи осмия литературен конкурс на „Алеф”

Словашката република официално подкрепи осмото издание на Международния литературен ученически конкурс „Който спаси един човешки живот, спасява цяла вселена”, съобщиха неговите организатори.  Министерството на образованието, науката и спорта на Словакия публикува в сайта си информация за конкурса. То отправя покана към младежите между 14 и 18-годишна възраст да участват в литературната надпревара, която тази година е на тема „Ще ви разкажа за своя спасител” и пояснява, че разказите могат да бъдат написани на словашки език. Публикувани са регламентът на конкурса, критериите за оценка от международното жури, както и поканата, която „Алеф” ще отправи към авторите на десетте творби, които ще присъстват на двудневна церемония по награждаване през юни 2021 г. в Бургас за сметка на организаторите.

Информацията за младежкия литературен конкурс на „Алеф”, който от тази година е международен, е изпратена в словашкото образователно министерство от посолството на Словашката република у нас.

„Искам да ви информирам, че посолството на Словашката република споделя еднакви ценности с Центъра за еврейско-българско сътрудничество „Алеф”. Вече поискахме съдействие за обявяване на конкурса и от  Министерството на културата на Словашката република и Централния съюз на еврейските религиозни общности в Словашката република Вярваме, че нашата помощ може да помогне за разгласата на  международния литературен конкурс и по този начин да достигне до младите хора в Словакия, които се надяваме, че ще го приемат като възможност да покажат знания и таланти”, пише в писмото си консулът на Словакия у нас Ивана Марксфелдова.

Свали като PDFСвали като PDF Разглеждания: 1372 Последна промяна: 16:52:48, 12 февруари 2021