Тъжна вест. Бургас изгуби дългогодишния университетски преподавател доц. д-р Юрий Илин

Размер на шрифта: A A A Назад
Петък, 16 Септември 2022
Публикувано от: Димитър Шишманов
Тъжна вест. Бургас изгуби дългогодишния университетски преподавател доц. д-р Юрий Илин

Бургас изгуби един от дългогодишните си университетски преподаватели – доц. д-р Юрий Илин. Той дълги години работи в Центъра по хуманитарни науки на Бургаския свободен университет. Неговият професионален път в БСУ като преподавател по немски език започва през далечната 1991 година. Тогава е назначен и за ръководител Катедра „Чужди езици“. През 1998 година доц. Илин става координатор по западноевропейски езици, литература и култура към Филологическия факултет, а две години по-късно – програмен координатор на Програмен съвет „Приложна лингвистика“ към Центъра по хуманитарни науки.

Доц. д-р Юрий Илин активно участва в създаването и утвърждаването на Бургаския свободен университет и в превръщането му в един от авторитетните учебни центрове в страната. Като член на Академичния съвет и на Общото събрание той неведнъж е доказвал своята високоотговорна гражданска позиция, устойчивост и принципност при преодоляване на трудностите, съпътстващи развитието на БСУ.

Носител е на юбилейния почетен знак на Бургаския свободен университет във връзка с 20-годишнината от създаването на университета.

Колегите и студентите му ще го помнят като високо ерудиран преподавател, изключително почтен и коректен колега, достоен и добър човек с висок морал, със светла душа и с добро сърце.

Кметът Димитър Николов изказва своите съболезнования към близките, приятелите и колегите на доц. д-р Юрий Илин.

„Скъпи опечалени,

Приемете моите съболезнования по повод кончината на обичания и уважаван от всички нас доц. д-р Юрий Илин.

Загубата му е изключително тежък момент. За всеки, който го познава. За всеки, който се е докоснал до него като човек.

Нека се помолим за упокой на душата му. Той ще остане завинаги в паметта на града ни с големия си принос в развитието на хуманитарните науки, с преподавателската си дейност и обществената ангажираност за развитието на висшето образование в Бургас.

Доц. д-р Юрий Илин бе невероятен професионалист, който даваше много от себе си в името на науката. Ще го помним винаги с неговата доброта и сърдечност.

Поклон пред светлата му памет!“

Свали като PDFСвали като PDF Разглеждания: 2532 Последна промяна: 10:33:28, 19 септември 2022