Топ специалисти идват в Бургас за конгрес на Медицинския факултет

Размер на шрифта: A A A Назад
Четвъртък, 1 Септември 2022
Публикувано от: Радостин Рачев
Топ специалисти идват в Бургас за конгрес на Медицинския факултет

Доказани специалисти от медицински университети и центрове в страната пристигат в Бургас за първия конгрес по медицина, организиран от Медицински Факултет при Университет „Проф. д-р Асен Златаров“. Темата на форума е „Предизвикателства пред медицинската наука и практика през ХХI век“ и ще се проведе в периода 01-03 септември в аулата на Медицински корпус, Университет„Проф. д-р Асен Златаров“.

Членове на академичната и медицинска общност в Бургас и техните колеги от страната ще представят доклади свързани с предизвикателствата пред медицината. Ще бъдат презентирани научни трудове и в секторите „Медицинска биофотоника и биофизика“, „Акушерство и гинекология“ , „Репродукция“, и „Инфекциозни“.

Участниците ще имат възможност да чуят академични лекции от лидера в областта на молекулното моделиране на биологични ефекти проф. Ованес Мекенян, от проф. Лъчезар Аврамов от Лабораторията по биофотоника към БАН и от проф. Ганка Бекярова от домакините от Медицинския факултет в Бургас.

Успоредно с редовните пленарни заседания ще се проведат и практически курсове по ехокардиография и еходоплерография.

В конгреса ще вземат участие докторанти и студенти от Университет „Проф. д-р Асен Златаров“.

„Достиженията в медицината постепенно трансформират клиничната практика. Нарастващото темпо на научните открития предлага нови терапевтични възможности. Убедени сме, че конгресът ще допринесе за разпространение на най-новите постижения в медицината“, казва председателят на Организационния комитет проф. Петя Цветкова.

Научният форум се осъществява с подкрепата на Община Бургас.

Свали като PDFСвали като PDF Разглеждания: 1067 Последна промяна: 12:16:50, 01 септември 2022