Третокласниците от СУ „Христо Ботев“ в кв. Черно море подготвиха интересен проект за Никулден

Размер на шрифта: A A A Назад
Вторник, 5 Декември 2023
Публикувано от: Радостин Рачев
Третокласниците от СУ „Христо Ботев“ в кв. Черно море подготвиха интересен проект за Никулден

Третокласници от СУ „Христо Ботев“ в кв. „Черно море“ подготвиха проект и видео, посветено на Бургас и неговия празник - Никулден. Той е по идея на учителите Станимира Петкова и Веселина Николова и включва както екипна работа и роботика, логика и творчество, така и опознаване на местни забележителности.

Главните герои са озоботчета, облечени като момче и момиче ученици. Те обикалят през Бургас и показват колко щастливи са местните малчугани с всички красиви и полезни неща, които са направени за тях.

Пътешествието всъщност е на картон, на който са залепени различни забележителности. Необикновената екскурзия започва от остров „Света Анастасия“ и продължава към Морска гара, ПланетУм и Планетариума. Робо героите ни показват и реставрираната сграда на НХК и новият облик на Етнографския музей. Следващата спирка е свежата интерактивна библиотека, която за кратко време се превърна в новия модерен храм на духовността и е сред любимите места на най-малките бургазлии и техните семейства.

Показани са и прекрасните иновативни класни стаи, изградени по проект „Първокласно начало“ и съчетаващи най-доброто от европейския и световен опит в сферата на образованието. Към тях са добавени обновените и новоизградени спортни игрища и площадки, не само в дворовете на училищата и детските градини, но и кътовете за малчугани и откритите фитнеси из целия град.

Разбира се, учениците не пропускат и най-важното – забавленията. Бургас винаги е бил град, изпълнен с фестивали и концерти, но в последните години осигурява завидно количество приятни емоции на жителите си от всички възрастови групи.

А последната спирка на озоботите-ученици е бъдещето – там където ни чака нова детска болница и нови училища в Бургас.

Свали като PDFСвали като PDF Разглеждания: 915 Последна промяна: 12:35:39, 05 декември 2023