Третокласниците от училищата в ж.к. „Меден рудник“ се включиха във второто издание на програмата „Спорт за всяко бургаско дете“

Вторник, 26 Септември 2023
Публикувано от: Радостин Рачев
Изображение 1066499

Третокласници от четирите училища в ж.к. „Меден рудник“ – ОУ „Елин Пелин“, ОУ „Найден Геров“, СУ „Петко Росен“ и СУ „Константин Петканов“, дадоха старт днес на второто издание на програмата „Спорт за всяко бургаско дете“.

„Благодаря на всички треньори, учители и родители за това, че насърчават и подкрепят бургаските деца да спортуват. Всички вие сте пример за нашето общество и вярвам, че ентусиазмът ви ще спечели на спорта много нови приятели“, каза кметът Димитър Николов.

Директорът на ОУ „Елин Пелин“ Пепа Запрянова също поздрави присъстващите деца и гости и пожела всички ученици да могат да се възползват от програмата, за да подобрят своята здравна култура.

Дворът на ОУ „Елин Пелин“ се изпълни с цветни мажоретки и млади спортисти, чиито ментори и тази учебна година ще бъдат Валерия Дочева, Цанко Цанков и Кирил Танев. Последните ще помогнат на децата да обикнат спорта и да обърнат внимание на двигателната си култура.

Миналата учебна година кампанията стартира с третокласниците в първите 7 бургаски училища, като през тази учебна година амбицията е тя да обхване 2000 бургаски ученици от всички 31 бургаски училища.

Инициативата се организира от общинския съветник Манол Тодоров и бизнесмена Георги Харакчийски, с подкрепата на ресторанти GOTi - Family & Kitchen и Utopia Garden, и съдействието на Община Бургас и РУО-Бургас.

Свали като PDFСвали като PDF Разглеждания: 1430 Последна промяна: 13:48:43, 27 септември 2023