Три мероприятия от спортния календар на Община Бургас през уикенда привличат погледите

Размер на шрифта: A A A Назад
Петък, 1 Юли 2022
Публикувано от: Димитър Шишманов
Три мероприятия от спортния календар на Община Бургас през уикенда привличат погледите

Три мероприятия от спортния календар на Община Бургас ще се проведат през уикенда. Европейската седмица на кинологията стартира от утре, събота, и ще продължи до 10 юли в Морската градина и кв. „Крайморие“. Изложбите започват от 17 часа, а входът за участниците е от 16 часа.

2 юли - CACIB За купата на кмета на Бургас и Шампионат на Украйна;

3 юли - CACIB Европейски шампионат и Шампионат на България;

6 юли CACIB За купата на Husse и Шампионат на Франция;

9 юли - CACIB Ден на дружбата и Шампионат на Унгария;

10 юли - CACIB Световна купа 2022 и Шампионат на Аржентина.

На изложбите ще присъстват гости от Полша, Молдова, Украйна, Русия и България. Ще има и придружаваща програма по послушание, защита и спорт с кучета с участието на спортисти от Гранични войски на Република Молдова и финалистката на България търси талант Дария Иванцова.

В събота ще се проведе и Олимпийски крос триатлон „Лъвско сърце Утопия“ по следната програма:

Стартът на събитието е в 9:00 часа, а финалът в 10:00 часа. Локацията за плуване е акваторията на пристанище "Ченгене скеле". Стартът на етап плуване е от малкия плаж от северната страна на „Ченгене скеле“. По маркирано трасе с шамандури ще влязат приблизително 400 плувци. Те ще преплуват 2 обиколки по 750 метра с преминаване през акваторията на пристанище „Ченгене скеле". По тази причина ще бъде въведена временна организация на движението. Ще бъде затворена пътната отсечка от хижа „Странджата“ до Нефтено пристанище Лукойл, покрай Културно-туристически комплекс „Ченгене скеле“.

Третото мероприятие също е максимално атрактивно. На местността "Шилото" в комплекс "Меден рудник" отново в събота е състезанието по планинско колоездене DH Burgas 2022. Ще се включат само лицензирани спортисти от цялата страна, което е предпоставка за максимално екстремно каране и висок адреналин за участници и зрители. "Шор Инвейдърс" е сред фаворитите за призовите места. Бургаският клуб е главен организатор на проявата. Началото е в 13:00 часа, а церемонията по награждаване ще се проведе между 14:00 и 14:30 часа.

Всички мероприятия се реализират с подкрепата на Община Бургас.

Свали като PDFСвали като PDF Разглеждания: 997 Последна промяна: 15:08:56, 01 юли 2022