Тридневен фестивал стартира тази седмица в „Крайморие“

Размер на шрифта: A A A Назад
четвъртък, 19 август 2021
Публикувано от: Димитър Шишманов
Тридневен фестивал стартира тази седмица в „Крайморие“

За втори пореден път това лято НЧ „Петър Янев – 1939“ организира летен фестивал край морето. Той е под надслов „Крайморска фиеста” и ще се проведе на 20, 21 и 22 август.

Фестивалът започва на откритата сцена на лодкостоянката в „Крайморие“ от 20:00 ч на 20 август и е на тема „ПРИКАЗНО КРАЙМОРИЕ“. Тогава всички деца ще имат възможността да е насладят на театралното представление „Златната рибка“.

След представлението най-изявените от тях може да покажат своя талант на сцената под звездите, като разкажат история, изпеят песен или рецитират стихотворение, посветено на морето.

Вечерта ще завърши с атрактивно шоу с папагали „Тропикалия”. По време на шоуто ще стане ясно може ли папагал да смята математически задачи. Стопанин и възпитател на птиците е Калоян Явашев, който е и талантлив разказвач с чувство за хумор.

Програмата ще продължи в събота (21 август) с „РИБЕН КУЛИНАРИУМ“. Жителите и гостите на „Крайморие“ ще наблюдават кулинарно шоу с участието на майстор - готвач Иван Звездев, който ще приготви миди с булгур по оригинална рецепта.

Едновременно с това всички желаещи, които притежават кулинарни умения, може да се включат в надпревара за най-атрактивен КрайМорски рибен специалитет. Участниците ще получат много оригинални награди. За финал Мартин Пашов ще покаже едно невероятно огнено шоу.

Последният фестивален ден (22 август) е на тема „КРАЙМОРСКА ПАЛИТРА“. Той ще включва арт работилница за деца и младежи, които да се включат с рисунки върху асфалт и декорации с пясък и мидички на тема „Лятно „Крайморие“. Ще има също така анимация и забавни игри за малки и големи, както и демонстрационна работилничка за плетене на рибарски мрежи.

Събитието се организира и е в рамките на проект „Развитие, съхраняване и популяризиране идентичността на нематериалното културно наследство в кв. Крайморие, община Бургас“, Договор № BG14MFOP001-4.030-0002-C02, финансиран чрез Стратегия за ВОМР на МИРГ „Бургас – Камено” по Програма за морско дело и рибарство (ПМДР) 2014 - 2020, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за морско дело и рибарство.

Входът за всички е свободен!

Свали като PDFСвали като PDF Разглеждания: 1901 Последна промяна: 15:24:29, 19 август 2021