Центърът за млади таланти в Бургас обявява своите награди за даровити деца и младежи

Понеделник, 12 Април 2021
Публикувано от: Радостин Рачев
Центърът за млади таланти в Бургас обявява своите награди за даровити деца и младежи

За поредна година Център за млади таланти ще поощри и отличи най-изявените си възпитаници, които са постигнали високи успехи в своята област на национални и международни конкурси и са доказали своите умения, усилия и постоянство, като раздаде годишните си награди и стипендии за даровити деца.

 Предвидените награди за насърчаване на талантливите възпитаници на Центъра за 2021 са: една парична стипендия в размер до 500 лева за подпомагане на развитието в избраната сфера, една парична стипендия в размер до 400 лева за покриване на разходи за участия в международни състезания и безплатно едногодишно обучение по избор за 3 деца/младежи в проект на Центъра за млади таланти през следващата учебна година.

Важно условие е кандидатите да са се обучавали в Центъра за млади таланти през учебната 2020/2021г. и да изпратят необходимите документи за кандидатстване, които са поместени на www.forbgkids.org, не по-късно от 15 май 2021 г. на имейл [email protected]. Документите могат да бъдат оставени и на място в Центъра за млади таланти, гр. Бургас, пл. Атанас Сиреков 4. , а финалистите ще бъдат обявени на 01.06.2021 г. на уебстраницата на организаторите.

Център за млади таланти отваря врати през далечната 2011 г. и вече десет години даровитите деца и младежи от Бургас и региона имат възможността да трупат надграждащи знания и да развиват заложбите си в разнообразни творчески проекти на изявени преподаватели в сферата на изкуството и науката като: приложни изкуства, живопис и графика, моден дизайн, музика, български, немски и английски език, математика, информатика, нови технологии, театрално изкуство, анимационно кино, илюстрации и комикси, екология и други. На възпитаниците се предлага отлична учебна база, работа в малки групи с индивидуален подход, нетрадиционни методи, адаптирана към потребностите им работна програма, ерудирани преподаватели с висока квалификация, участия в международни и национални олимпиади, конкурси и състезания, а за най-талантливите е осигурено и безплатно обучение.

От 2016 г. центърът е и член на European Council of High Ability (ECHA) и единственият в България европейски сертифициран център за работа с талантливи деца и младежи. Той е и част от престижната международна организация ETSN – European Talent Support Network, мрежа за работа с талантливи деца.

„Горди сме, че вече десет години имаме възможността да развиваме и подкрепяме талантливите бургаски деца. С отпускането на индивидуални награди и стипендии на възпитаниците на Центъра ни искаме да стимулираме децата и младежите да продължат да развиват дарбите си, да им помогнем да ги доказват в състезания, олимпиади, турнири и конкурси и не на последно място да откроим успехите им в дадена област“, сподели Лилиана Славова, председател на Фондация „Шанс за децата и природата на България“ и основател на Центърa за млади таланти.

Свали като PDFСвали като PDF Разглеждания: 2836 Последна промяна: 23:04:04, 12 април 2021