Центърът за рехабилитация и водолечение за деца в кв. „Ветрен“ работи целодневно

Вторник, 16 Април 2024
Публикувано от: Радостин Рачев
Центърът за рехабилитация и водолечение за деца в кв. „Ветрен“ работи целодневно

Центърът за рехабилитация и водолечение за деца в бургаския квартал „Ветрен“ предлага специализирани грижи целодневно. Той предоставя почасови, комплексни услуги на нуждаещите се деца, съобразени с индивидуалните им потребности всеки делничен ден от 07:30 до 18:00 часа. Центърът се намира до БХ „Св. Мина“, а за предоставяните дейности и услуги потребителите не заплащат такса.

Центърът се организира и ръководи от Център за комплексно обслужване на деца с увреждания и хронични заболявания „Св. Стилиан“ /бившия Дом за медико-социални грижи за деца „Вяра, Надежда и Любов“, ж.к. „Зорница“, ул. „Урал № 1/, в който се предоставят почасови и дългосрочни качествени медицински услуги за деца от 0 до 18 годишна възраст и техните семейства, насочени към стабилизиране и подобряване на здравословното състояние, и подпомагане на възстановителния процес.

Центърът за рехабилитация и водолечение за деца в кв. „Ветрен“ предлага следните услуги:

- Водолечение и водна рехабилитация в закрит басейн с минерална вода - Водната рехабилитация и плуването се извършва от специалист треньор по адаптирана физическа активност и спорт. Дейностите в басейна са подходящи за профилактика и лечение на редица заболявания и укрепват общото състояние на организма на деца с   двигателни,  интелектуални и сензорни увреждания;

- Хидротерапия /тангенторна вана/ - често прилагана за тонизиране на мускулатурата и възстановяване след травми. Осигуряването на безболезнен, но в същото време дълбок масаж на тъканите прави тази възстановителна процедура изключително ефективна;

- Рехабилитация, Кинезитерапия, Физиотерапия, Лечебна физкултура, Фитнес – много важна част от комплексната грижа за здравето на децата. Съчетаването на най-успешните и утвърдени методики за работа с деца с модерната и високотехнологична апаратура прави максимално точна диагностиката, рехабилитацията и превенцията на заболяванията и дава отлични резултати при ускоряването на възстановителния процес и намалява възможността от възникване на усложнения.

Водната рехабилитация в минерален басейн е полезно и широко използвано терапевтично средство при деца с двигателни нарушения. Температурата на водата осигурява релаксираща и терапевтична среда за подобряване на физическите способности, отпускане на спастичните мускули, повишаване на силата, гъвкавостта и цялата мобилност.

Качествата на минералната вода я определят като изключително подходяща среда за изпълнение и допълнение към терапевтичната програма. Лечебната гимнастика включва упражнения, коригиращи стойката и походката и създаване на здрав мускулен тонус. Съчетаването на кинезитерапия, физиотерапия и водна рехабилитация увеличава ефективността на лечението.

Файлове:

4_Информационен материал ЦКОДУХЗ и Ветрен.docx

BROSHURA CKODUHZ SVETI STILIAN .pdf

Свали като PDFСвали като PDF Разглеждания: 491 Последна промяна: 12:10:41, 17 април 2024