ЦПЛР- Бургас награждава най- добрите млади художници и приложници

Четвъртък, 18 Април 2024
Публикувано от: Димитър Шишманов
ЦПЛР- Бургас награждава най- добрите млади художници и приложници

На официална церемония в Конгресен център на 19 април от 16.30 ч. в зала 11, на 3 етаж, ще бъдат наградени деца и ученици, участвали в Епархийския конкурс „Децата и вярата“. 
Над 300 рисунки и приложни творби бяха разгледани от жури в състав:  Тодор Жеков- художник и иконописец, Атанасия Петрова- организатор и учител в ЦПЛР – Бургас, и Цветанка Зротева – учител по изобразително изкуство и художник. В първа възрастова група най- добрите рисунки са с автори момичетата Жени Градева от ДГ „Вълшебство“ - със специална награда, и София Жекова от ДГ „Коледарче“ - кв. „Долно Езерово“ с 1-во място. Награда за оригинална творба ще получи Светлозара Илиева от ДГ „Здравец“ - гр. Бургас.
В раздел „Приложна творба“ със специална награда за оригиналност бе номиниран Мартин Попов от ДГ „Раковина“ - Бургас, на първо място заеха почетните места Рая Атанасова от ДГ „Синчец“ и Пламен Ненков от ДГ „Надежда“ - гр. Бургас.
Всички наградени в четирите възрастови групи ще получат медал, грамота и предметна награда, осигурени от Сливенска митрополия и ЦПЛР - Бургас.
Организаторите- Сливенска митрополия, Община Бургас и ЦПЛР- Бургас  благодарят на всички участници в конкурса и пожелават нови творчески успехи и светли празници!


 

Свали като PDFСвали като PDF Разглеждания: 454 Последна промяна: 11:26:35, 19 април 2024