Предстоят най-интересните дни на състезанието по конен спорт „Купа Бургас“

Размер на шрифта: A A A Назад
Четвъртък, 11 Август 2022
Публикувано от: Димитър Шишманов
Предстоят най-интересните дни на състезанието по конен спорт „Купа Бургас“

Единадесетият традиционен турнир по конен спорт „Купа Бургас“- 2022 се провежда през първата половина на август. Това е най-мащабният комплекс от конни състезания в страната, единственият турнир, който има включени в програмата си нощни паркури. Той е два пъти по продължителен от държавните първенства, балканиадите и състезанията за световната купа. В дните от 6-ти до 13- ти август /включително/ на конната база на парк „Езеро“ се състезават над осемдесет ездачи от цялата страна и над сто и тридесет коня. Турнирът „Купа Бургас“- 2022 се организира от Община Бургас, Българската федерация по конен спорт, съвместно с клуб по конен спорт „Кан Крум“- Бургас.

Във всички дни на провеждане на състезанията програмата е разпределена на два етапа - сутрин от 9.30 до 12.30 часа, и следобед от 17.30 часа до приключване на последния състезателен етап. Понеделник, сряда, четвъртък и петък /8,9,10 и 11- ти август/ са почивни дни за състезателите. Тренировките на всички състезателни коне ще се проведат в тези дни, които са атрактивни за публиката. Тренировъчен нощен паркур ще се проведе на 9-ти август след 17.30 часа.

Венецът на състезанията - „Купа Бургас“ - 2022 е на 12-ти и 13-ти август /петък и събота/. В тези дни е планирано от 9.30 часа до обяд да се състезават деца с Райдър пони, деца с коне, като паркурът е с препятствие до 110 см. След 17.30 часа, в двата дни от състезанията, стартира най-атрактивната част. В състезанията по прескачане, с напредване на деня, паркурите ще стават все по- сложни и интересни, височината на препятствията ще нараства. Един от най- атрактивните паркури е Jump&Drive, който е планиран непосредствено преди паркура, определящ носителя на „Купа Бургас“ - 2022. В този паркур ще се състезават щафетно автомобилисти и ездачи, като половината от ездачите се очаква да бъдат децата на автомобилистите.

Всички любители на конния спорт, жители и гости на Бургас може да се потопят в магията на този прекрасен спорт и да заповядат на Конна база - Парк „Езеро“ – Бургас и да станат част от състезанията.

За доброто настроение на всички гости и зрители, Община Бургас е организирала през двата състезателни дни кратка програма с участието на местни спортни клубове. За първи път турнирът по конен спорт „Купа Бургас“ - 2022 ще има и социална инициатива, свързана с децата от ЦДГ „Надежда“ , като се предоставя възможността за разходка с пони.

ОТ 19:00 ЧАСА ДО 19:25 ЧАСА – УЧАСТИЕ НА ДЕТСКАТА ШКОЛА НА КЛУБ ПО СПОРТНИ ТАНЦИ „БУРГАС 1975“ С ТРЕНЬОР ТРАЯНА ЗЕЛЯМОВА.

19:30 ЧАСА – ОФИЦИАЛНО ОТКРИВАНЕ НА ТУРНИРА

13 АВГУСТ /СЪБОТА/ 2022 г.

ОТ 19:00 ЧАСА – ДЕМОНСТРАЦИЯ НА КАРАТЕ КЛУБ ЦАНЕВ - БУРГАС, С ТРЕНЬОР ЙОВАН АТАНАСОВ

Свали като PDFСвали като PDF Разглеждания: 1574 Последна промяна: 14:05:53, 11 август 2022