Ученическото състезание по програмиране CODE@BURGAS 2021 ще се проведе на 22 май

Петък, 9 Април 2021
Публикувано от: Радостин Рачев
code@burgas_2021_press.png

Третото издание на ученическото състезание по програмиране CODE@BURGAS, използващо езика C++, ще се проведе на 22 май. В ИТ съревнованието, организирано от Бургаския свободен университет със съдействието на Община Бургас, могат да участват ученици от 4-ти до 12-ти клас от всички училища в Бургас, разпределени в три възрастови групи - А (10-12 клас), B (8-10 клас) и C (4-6 клас).

Целта на състезанието е да осигури възможност на участниците в състезателни условия да проверят качеството на подготовката си по информатика и възможностите си да се справят със задачи по програмиране.

Форматът е иновативен за Република България, тъй като се използва електронна тренировъчна състезателна система за автоматично оценяване на решенията на задачите по програмиране, която е достъпна в Интернет на адрес: http://spoj.bfu.bg

Повече информация за участието, регламента и условията са публикувани на официалния сайт на състезанието: http://www.codeburgas.com

Канят се всички ученици, изучаващи или обичащи да програмират, да участват в състезанието, което още веднъж затвърждава авторитета на Бургас на център на информационните технологии и ще заеме своето полагаемо място в календара от ИТ събития.

Свали като PDFСвали като PDF Разглеждания: 3365 Последна промяна: 17:12:12, 09 април 2021