Ученици от Английската проведоха урок на открито, на фона на стихове от Петя Дубарова

Размер на шрифта: A A A Назад
Сряда, 7 Юни 2023
Публикувано от: Стефан Минчев
Ученици от Английската проведоха урок на открито, на фона на стихове от Петя Дубарова

Днес се проведе интердисциплинарен урок по физика, български език и музика, в който взеха участие ученици от девети „В“ клас на АЕГ “Гео Милев”. За място беше избрана зелената класна стая в парк „Минерални бани“. Темата беше "Топлинни машини и природна среда”. Младежите говориха за значението на топлинните машини и влиянието върху околната среда, което оказва техният възход в икономиката. Бяха засегнати проблеми, свързани с газовото и топлинно замърсяване, като учениците представиха възможности за опазването на природата от вредното им въздействие. Урокът се проведе на фона на тематично подбрани стихове от бургаската поетеса и възпитаничка на Английската езикова гимназия Петя Дубарова. Учениците изпяха песента “Планета Земя”.

“Да бъдем отговорни към природата, от която и ние сме част, не само днес, тази седмица и този месец, а 365 дни в годината!", е призивът на младежите.

Възпитаниците на АЕГ “Гео Милев” дадоха заявка да станат бъдещи изобретатели, които да намерят решение на проблемите, свързани с екологията.

Събитието бе уважено от администрацията на Община Бургас и Областна управа, общински съветници, преподаватели от университет “Проф. д-р Асен Златаров” и учители от бургаски училища.

Свали като PDFСвали като PDF Разглеждания: 944 Последна промяна: 11:24:21, 08 юни 2023