Учениците от училищата в кв. "Долно Езерово" и в кв. "Победа" отпразнуваха съвместно патронния празник

Размер на шрифта: A A A Назад
Петък, 2 Юни 2023
Публикувано от: Радостин Рачев
Учениците от училищата в кв.

По иновативен начин две бургаски училища отпразнуваха Деня на Ботев. На патронния празник на ОУ „Христо Ботев“ - кв.Долно Езерово гостуваха преподаватели и ученици от кв. „Победа“. Те отпразнуваха заедно своите патронни празници. Най-вълнуващ и запомнящ се ден бе за най-малките, но вече пораснали ученици, които с трепет прекрачиха прага на 15 септември, защото днес те получиха своите удостоверения за завършен I клас. Техните родители получиха благодарствени писма за партньорството и подкрепата през учебната година.

Гостите наблюдаваха урок по родолюбие, с представяне на училищна пиеса на главата „Радини вълнения“ от романа „Под игото“ от Иван Вазов. Ученици от пети и шести клас и техният преподавател г-жа Р.Костадинова потопиха присъстващите в атмосферата на българското възрожденско училище.

Проведе се и спортна междуучилищна среща по Модул „Спорт“ към НП „Заедно в изкуствата и спорта”. Отборите демонстрираха хъс за победа, спортменски дух, емоционална отборна игра и завидна подготовка. Техните преподаватели споделиха удовлетвореност от целогодишната си работа със своите възпитаници и си пожелаха бъдещи победи. 

Мажоретните състави и на двете бургаски училища подкрепиха играчите и внесоха атрактивност по време на двубоите. 

Поднесоха се цветя на паметната плоча в училище и всички сведоха глави, за да отдадат своята почит към Ботев и всички, които са пролели кръвта си, за да ни има нас днес. 

Госпожа Румяна Петкова-директор на ОУ „Христо Ботев“, гр.Бургас, кв. Долно Езерово поздрави всички присъстващи. Връчиха се грамоти на отличени ученици от прогимназиален етап и призове на победителите в спортния празник.

Второкласниците от вокална група „Петолиние“ също отправиха своя поздрав с патриотични песни, а „ Адреналинките“ и „Огнените момичета“ от мажоретните състави ентусиазираха публиката.

Свали като PDFСвали като PDF Разглеждания: 1121 Последна промяна: 14:33:03, 05 юни 2023