"УРОЦИТЕ НА БЛАГА" с премиера в Бургас в Културен дом НХК

Четвъртък, 7 Декември 2023
Публикувано от: Анелия Казакова
Филмът Уроците на Блага с премиера в…

Актрисата Ели Скорчева и бургазлийката Розалия Абгарян ще бъдат специални гости на прожекцията в неделя

Седмица преди официалния старт в кината на най-коментирания и награждаван български филм "Уроците на Блага", бургаските зрители ще имат шанса да го видят още на 10.12, от 19 часа в Културен дом НХК. Специални гости ще бъдат главната актриса Ели Скорчева и Розалия Абгарян, която играе ролята на ученичката.

Когато пенсионираната учителка Блага става жертва на телефонна измама, тя остава без спестяванията си и без пари за гроба на покойния си съпруг. Останала само с една частна ученичка, учителката осъзнава, че няма начин да оцелее.

Тогава Блага получава примамливо, но подозрително предложение за работа. Някога стриктната и честна жена бавно започва да прекрачва всичките си принципи и да навлиза в свят, от който няма връщане назад.

Най-награждаваният български филм на нашето време спечели „Кристален Глобус” за най-добър филм в Карлови Вари, както и наградата за главна женска роля на Ели Скорчева. Филмът получи и престижната номинация за Европейските филмови награди, наградата на журито в Рим, както и 7 награди „Златна Роза”, включително за най-добър филм.

„Уроците на Блага” е българското предложение за „Оскар” тази година и тръгва по кината в България от 15 декември.

Билети на касата на Часовника.

Свали като PDFСвали като PDF Разглеждания: 1957 Последна промяна: 12:20:22, 11 декември 2023