Утре честваме рождението на незабравимата Петя Дубарова

Сряда, 24 Април 2024
Публикувано от: Стефан Минчев
Изображение 1072778

Има няколко знакови имена, които всеки свързва с Бургас, както и Бургас с тях. Своето запазено място в този пантеон има Петя Дубарова.

Утре, 25 април, се навършват 62 години от рождението на слънчевото момиче на Бургас. На този ден учениците от СУ „Св. св. Кирил и Методий“ традиционно поднасят своите „Цветя за Петя“ при паметника й в Морската градина. С цветя и рецитал празникът ще бъде отбелязан и от учениците от Английската езикова гимназия „Гео Милев“, където е учила поетесата.

Честване пред паметника на Петя Дубарова организира утре и Общината, от 12.30  часа. На рождения ден на обичаната поетеса къщата – музей, носеща нейното име, обявява Ден на отворените врати. Всеки е добре дошъл!

Неизменна част от културната програма на Община Бургас, посветена на рождението на Петя, е и националният младежки литературен конкурс „Петя Дубарова“. Тази година церемонията за награждаване на призьорите ще е на 10 май (петък), в КЦ „Морско казино“. Заключителната част на конкурса е едно от дългоочакваните събития за творците на България от 14 до 19-годишна възраст.

Свали като PDFСвали като PDF Разглеждания: 997 Последна промяна: 10:38:31, 24 април 2024