В Българово организират конкурс, посветен на ВОДАТА

Размер на шрифта: A A A Назад
Сряда, 22 Март 2023
Публикувано от: Стефан Минчев
В Българово организират конкурс, посветен на ВОДАТА

Световният ден на водата се чества всяка година на 22 март, за да привлече публичното внимание към значението, съхраняването и устойчивото управление на питейната вода. Събитието се провежда официално от 1993 г. по предложение на Конференцията за околната среда и развитието (UNCED).

Град Българово ежегодно организира по този повод конкурс. Темата е различна, но винаги свързана с водата, нейната сила, предназначение, ролята й в бита на българина. Тази година тя е формулирана така: „ДЪЛГИЯТ ПЪТ НА ВОДАТА”.

Целта на темата е да провокира интересни творчески хрумвания и оригиналното им пресъздаване в темата на конкурса. Посетете и/или направете кратко описание на извор в близост до вашето населено място и ни разкажете чрез рисунки или снимки какъв път извървява. Очакваме вашите рисунки, фотографии, стихове и есета, видеоклипове и презентации, в които описвате дългия път на водата.

Няма ограничения във възраст, пол и населено място. Както всяка година може да участва всеки, който пожелае. Позволено е да се изпратят две творби в следните категории:

- Изобразително изкуство – рисунка;

- Приложно изкуство - колаж, макет;

- Фотография (файл в JPG формат);

- Видеоклип (до 3 минути) ;

- Презентация до 15 слайда;

- Литература - стихотворения, есета, интервюта, приказки и други (до две страници) (файл на Word).

Във всяка категория ще бъдат раздадени първа, втора и трета награда, както и награда за най-добра школа в категорията. Всеки участник ще получи грамота за участие. В конкурса за най-добра школа се допускат тези от тях, които имат поне 5 индивидуални участника.

Презентации и видеоклипове можете да изпратите в електронен вариант на e-mail: [email protected], като посочите името и възрастта на участника, адрес, училище или школа, име и телефон на родител или ръководител.

Заключителният етап на конкурса ще се проведе на 25.03.2023 г., от 12:30 ч., с изложба във фоайето на читалището и награждаване на отличените в конкурса.

Повече информация за конкурса: кмет Йордан Йорданов – 0887 946 363, Анна Тодорова –председател на НЧ „Съгласие 1905“ – 0897 847 602.

 

Свали като PDFСвали като PDF Разглеждания: 1505 Последна промяна: 10:46:28, 22 март 2023