В базовото училище ”Михаил Лъкатник” стартира инициативата „Добрият пример”

Размер на шрифта: A A A Назад
Понеделник, 1 Февруари 2021
Публикувано от: Анелия Казакова
В базовото училище ”Михаил Лъкатник” стартира инициативата „Добрият пример”

Визуалният артист Красимир Марчев, който разкраси с рисунките си подлеза при Механотехникума, стана първият участник в „Добрият пример”. Инициативата се реализира по идея на Миглена Спасова. Тя е решила да вдъхновява децата с реални примери от нашето съвремие – представители на различни професии, които допринасят за развитието на града.

Инициативата ще среща учениците  с художници, актьори, музиканти, изявени спортисти, IT специалисти, директори на културни институти, представители на неправителствени организации и др., всеки последен петък от месеца.

По време на срещата малчуганите са разгледали с интерес рисунките на Красимир Марчев, обсъждали са възможностите за участие с грижа към градската среда –освежаване на трафопостове, предблокови пространства, подлези.

„За мен беше много приятно общуването в този един час с децата. Те са искрени, тях не можеш да ги излъжеш – реагират спонтанно, ако нещо им е харесало. Получи се прекрасен разговор и се надявам да съм бил полезен с опита, които имам и с това, с което се занимавам.” – сподели Марчев.

Учениците изпращат Краси със своя обща рисунка и много настроение, а той ѝм пожелава да вярват в себе си.

Красимир Марчев се занимава със снимане, сценични, аудио-визуални проекти. Той стана популярен, след като Мадона коментира негова арт изява в социалните мрежи през 2015 г.

Свали като PDFСвали като PDF Разглеждания: 2956 Последна промяна: 08:28:51, 02 февруари 2021