В Бургас всеки, заплатил данъците си до 30 април, може да получи безплатно 5 литра компост

Вторник, 16 Март 2021
Публикувано от: Мариета Ханджиева
Компост.jpg

Община Бургас и тази година продължава една своя инициативата, насочена към опазването на околната среда.

От днес всеки гражданин, който е заплатил до 30 април данъка за имота си и таксата за битови отпадъци, може да получи безплатно 5 литра компост.

Той ще се раздава в мобилните центрове за разделно събиране на отпадъци, като при получаването му е необходимо да се представи бележка за платените такси. Ако плащате такси за няколко имота, може за всеки един от тях да получите пакет компост.

Разположението на мобилните центрове за събиране на отпадъци в различните точки на града може да проверите на адрес: https://www.chistotaeco.com/adresi-na-mob-centrove/.

Компостът е с високо качество и е произведен от ОП „Чистота Еко“ след преработка на изхвърлените от всички нас биоразградими отпадъци. Компостът е много добър заместител на различни изкуствени торове и химически подобрители за почви. Той оказва добро влияние върху растенията като създава възможност за задържането на повече влага в почвата и я обогатява с органични хранителни вещества. Също така биологичният продукт потиска причинителите на болести по кореновата система на растенията и ги поддържа в добро състояние.

 

 

Свали като PDFСвали като PDF Разглеждания: 27397 Последна промяна: 15:53:33, 16 март 2021