В Конгресния център тече конференцията „Digital Burgas“ (ЛИНК ЗА ИЗЛЪЧВАНЕ НА ЖИВО)

Размер на шрифта: A A A Назад
Вторник, 7 Юни 2022
Публикувано от: Стефан Минчев
В Конгресния център тече конференцията „Digital Burgas“ (ЛИНК ЗА ИЗЛЪЧВАНЕ НА ЖИВО)

В Международен конгресен център – Бургас тече конференцията „Digital Burgas“. Тя има за цел да подпомогне иновациите и адаптирането на новите технологии, осигурявайки взаимно допълване между публичния и частния капацитет.

Сред лекторите на събитието ще видите и чуете представители на държавната и местната власт, изявени водещи представители на бизнеса, научните среди и асоциациите в бранша, които имат отношение към отговорни и устойчиви решения за интелигентен растеж.

Организатори на конференцията са Digital Bulgaria и Община Бургас.

 

* Мисията на „Digital Burgas“ е:

- Да ускори използването на електронни и технологични услуги, предоставяни от администрацията и бизнеса, сред потребителите;

- Да насърчи иновационната екосистема, посредством финансови механизми, инвеститорски мрежи и осигуряване на възможности за имплементация на иновациите в градска среда;

- Да осведоми гражданите и заинтересованите страни за статуса на местното електронно управление и възможностите за създаване и развитие на концепцията за „умен град“.

- Да осигури възможност на повече компании от ИКТ бизнес екосистемата да вземат участие в дигиталната трансформация на икономиката на града.

- Да развие знанията и уменията на заетите в екосистемата, с цел разработване и създаване на електронни услуги и бази данни от публични и частни организации.

- Да оповести статуса на местното е-управление: достъпните и изцяло електронни услуги, които понастоящем се предоставят от Общината, както и бъдещите такива във фаза на разработка или имплементация, като например административни услуги, в т.ч. адресна регистрация, местни данъци и такси, образование, зелена система, култура и туризъм, градско планиране и строителен контрол, социални грижи и др.

 

* Събитието се излъчва на живо в ютюб, можете да го гледате тук:

 

Свали като PDFСвали като PDF Разглеждания: 3599 Последна промяна: 12:47:18, 07 юни 2022