В началото на май Бургас отново ще е BG столицата на цветята, участвайте в изложението „Флора 2021“!

Петък, 5 Март 2021
Публикувано от: Мариета Ханджиева
DSC_0855.JPG

Тази година Националната изложба на цветя  „Флора Бургас“ – една от емблемите на града – ще се проведе в периода от 29 април до 9 май. Всички се надяваме, че дотогава случаите на заразени с К-19 ще са много намалели, а броят на ваксинираните прогресивно нараснал. Въпреки това, съобразно всички противоепидемични мерки, Общината взе решение събитието да се разгърне основно във външните открити площи край експоцентър „Флора“ в Морската градина. А предизвикателството към флористи, производители и вносители на цветя, ландшафтни архитекти и други професионалисти в областта на цветното изкуство, ще бъде да демонстрират още повече и по-интересни екстериорни решения. Акцент в изложбените площи ще бъдат саксийните растения и външните цветни инсталации.

Вдъхновяващата подготовка за „Флора 2021“ вече е в разгара си. Пъстрото изложение съвпада с великденските празници и ще допринесе допълнително за доброто настроение на бургазлии и гостите на града.

Производители и вносители на цветя, посадъчен материал, архитектурни и художествени изделия и елементи, лека градинска техника, препарати и други експонати, имащи отношение към тематиката на изложбата, могат да подадат своите заявки за участие.

Желаещите да демонстрират своята продукция и умения ще открият подробна информация – регламент, покана и форма на заявка за Национална изложба на цветя „Флора Бургас“ – на адрес:

 

https://www.letenteatar.com/bg/index/static/35/

 

Подробности за всеки един от участниците, предлаганите цветя, подготовката на арт инсталациите, тематичните демонстрации и презентации, част от „Флора 2021“, ще се публикуват периодично във фейсбук страницата на експоцентър „Флора“:

 

https://www.facebook.com/floraburgas

 

* На снимките виждате някои от най-атрактивните външни инсталации, реализирани при последното издание на цветното изложение през 2019 г. Миналата 2020-а беше нулева. Тогава събитието не се състоя, тъй като напролет тръгна първата вълна на К-19 и още никой не знаеше дали и как ще се справим със заразата.

Свали като PDFСвали като PDF Разглеждания: 14624 Последна промяна: 13:40:50, 05 март 2021