Валентин Люцканов загря за Евро-Африканския шампионат с второ място на турнира за купа „Генчо Павлов“

Размер на шрифта: A A A Назад
Четвъртък, 1 Септември 2022
Публикувано от: Радостин Рачев
Валентин Люцканов загря за Евро-Африканския шампионат с второ място на турнира за купа „Генчо Павлов“

Валентин Люцканов от СКПР “Черноморец“ зае второ място на турнира за купа „Генчо Павлов“. Той се проведе в акваторията на град Приморско. Организатор беше бургаският клуб по подводен риболов с подкрепата на Община Бургас.

С минута мълчание и венец във водите на Черно море в памет на дългогодишния председател на СКПР “Черноморец“ Петър Втухов стартира турнира за купа „Генчо Павлов“.

Люцканов, който е седемкратен републикански шампион събра 18 680 точки, се класира втори. След бургазлията се нареди Анастас Бъчваров от клуб „Мерлин“ - Приморско. С 24 000 точки първенец стана Веселин Томов от „Несебър“.

Преди това, три състезания от веригата турнири за купа България преминаха успешно за харпунистите от „Черноморец“. За купа „Димитър Минев“ в Созопол, трето място зае Валентин Люцканов, а на турнира в Несебър е втори. Преди по-малко от месец в акваторията на Приморско Люцканов стана носител на купа „Урдовиза“.

Сега предстои финалният старт от веригата турнири за купа България. Той е във Варна на 17 септември. Дотук челната тройка е окупирана от Анастас Бъчваров, Валентин Люцканов и Мирослав Илчев.

Най-голямото предизвикателство пред националния отбор на България по подводен риболов с капитан Вальо Люцканов предстои. Нашите ще представляват страната ни на Евро-Африканския шампионат от 7 до 10 септември. Турнирът за купа „Генчо Павлов“ послужи като генерална репетиция на най-добрите ни харпунисти за участието им в Тунис.

Състезателната година ще приключи с Държавното първенство, което ще се проведе от 22 до 25 септември в акваторията на Приморско.

 

Текст: Велизар Маджаров

Свали като PDFСвали като PDF Разглеждания: 896 Последна промяна: 16:21:27, 02 септември 2022