Възпитаници на Училища за чужди езици АЛЕКСАНДЪР – Бургас постигнаха международен успех

Размер на шрифта: A A A Назад
Четвъртък, 21 Октомври 2021
Публикувано от: Стефан Минчев
Възпитаници на Училища за чужди езици АЛЕКСАНДЪР – Бургас постигнаха международен успех

На провелия се в гръцкия град Солун международен кръг на състезанието по английски език Kangaroo Global Linguistic (KGL), Сияна Танева се класира на второ място сред 143 финалисти на ниво В1 за 2021 година. Тя е възпитаник на ППМГ „Акад. Никола Обрешков“ - гр. Бургас и изучава английски език в Училища за чужди езици АЛЕКСАНДЪР повече от пет години.

За 2020 година победител в ниво В1 от националния кръг на авторитетното състезание е Георги Василев, възпитаник на ГРЕ „Г.С. Раковски” – Бургас. От 10-годишен той изучава английски език в училище за чужди езици АЛЕКСАНДЪР - Бургас.

„Това е изключителен успех на нашите ученици и техните учители! Сърдечни поздрави и благодарности за достойното представяне на страната ни, техните училища и нашето сдружение – Асоциация на Кеймбридж Училищата в България! Поредно доказателство, че упоритият труд и последователните усилия винаги дават резултат“, коментира Мариета Рохова, директор на училища за чужди езици АЛЕКСАНДЪР - гр. Бургас и техен преподавател.

"Учениците от АЛЕКСАНДЪР - Бургас единствени сред всички 130 училища, членове на Асоциацията, са завоювали три пъти първо място на национален кръг и съответно класиране за международния етап от състезанието!", заявиха от школата.

Христо Андреев бе победител в националния етап на KGL за 2018, ниво В1. Той представи България в международния етап на състезанието в Италия и се класира на четвърто място.

Успоредно с това Асоциацията на Кеймбридж училищата в България получи и специална награда за най-добър партньор в организирането на състезанието KGL, което е безспорно признание за активното дългогодишно сътрудничество и за последователността на сдружението в провеждането на най-голямото състезание по английски език в страната.

Всяка година близо 4000 ученици от цялата страна се съревновават в това престижно състезание, което се организира от International Testing Authority, Institute for the Development of Educational Assessment и Асоциацията на Кеймбридж училищата в България, а до финалния кръг достигат само 15 българчета, които мерят сили с най-добрите в света.

Всички ученици, участвали в националния кръг на престижното състезание през последните две години, както и победителите в международните етапи през 2020 и 2021 година, ще получат сертификатите си за постижения в областта на чуждите езици на 22 октомври, петък, от 18 часа, в конферентната зала на хотел “България“.

Събитието ще се проведе при строго спазване на противоепидемичните мерки.

 

Свали като PDFСвали като PDF Разглеждания: 1053 Последна промяна: 17:05:26, 22 октомври 2021