Вижте иновативната изложба "Преливане" в галерия „Георги Баев“

Размер на шрифта: A A A Назад
четвъртък, 05 август 2021
Публикувано от: Мариета Ханджиева
 Вижте иновативната изложба

Проектът „Преливане“ е структуриран като иновативна социална изложба. Участниците ще видят образа на емигранта през призмата на авторката Мария Арнаудова. Това ще се осъществи благодарение на талантливи млади художници. Сред тях са Yodidit –аниматор и илюстратор, MOUSSE – стрййт артист и педагог, Мария Алексива – изявен бургаски художник, Надя Пеовска – бургаски артист и дизайнер, Иво Сираков – живописец и преподавател, творящ и развиващ се в Испания, Гергана Рахнева и много други артисти.

В първоначалната фаза на проекта са подготвени интервюта, които са с художествен и психодраматичен профил. Те са проведени и записани на аудио носител. Интервюираните са предимно млади хора, свежи артистични и отворени личности с различни професии и интереси от Бургас и други краища на България.

Бургаските артисти,заедно с гост творците ще използват чистата си индивидуална фантазия, за да обрисуват своите асоциации и чувства от разказа, чрез свободна техника и стил.

Техните произведения ще бъдат изложени в дворното пространство на Галерия-експозиция „Георги Баев“. Откриването на изложбата е на 6 август от 18:00 часа. Входът е свободен. Изложбата ще може да бъде видяна до 4 септември.

Кулминацията на проекта е, че включените творци, ще могат да се срещнат с интервюираните емигранти за първи път, което ще бъде записано от оператор.

Проектът ще бъде озвучен от специално селектирана етно музика, насочена към публиката и нейното потапяне в действителността на емигранта. Под всеки портрет посетителите ще имат възможност да прочетат част от интервютата.

Идеята за този проект се заражда по време на обучението на авторката, по програма „Еразъм“ в Лисабон –Португалия. Проектът е съвкупност от нейните творчески интереси и страсти, които развива с обучението си по журналистика и психодрама, както и желанието ѝ да проникне в дълбините на човешката същност и не на последно място страстта ѝ към културата и изкуството.

Към момента Мария работи като радио водещ в радио "МИКС" - Бургас.

Проектът е финансиран по програмата на Община Бургас за съфинансиране на културни проекти.

Свали като PDFСвали като PDF Разглеждания: 1287 Последна промяна: 10:11:20, 06 август 2021