Вижте историята на българската космонавтика в Авиомузей - Бургас

Размер на шрифта: A A A Назад
Четвъртък, 22 Април 2021
Публикувано от: Димитър Шишманов
Вижте историята на българската космонавтика в Авиомузей - Бургас

Историята на българския принос в проучването на Космоса е изпълнена с любопитни факти и открития. Ако искате да проследите първите стъпки от опознаването на безкрайното пространство, посетете Авиомузей – Бургас. Там гостува фотоизложбата „България и Космосът“, предоставена от Музея на авиацията в Крумово.

В 20 платна са събрани снимки и информации за проучването на Космоса. Експозицията представя моменти от работата на двамата български космонавти Георги Иванов и Александър Александров. Специално място е отделено и на приноса на страната ни и Българската академия на науките в разработването на космическа храна.    

Фотоизложбата показва още приносът на страната ни в разработването на космически прибори и апарати, с които са оборудвани много спътници. Именно с разработването на тези високи за своето време технологии и изпращането на двама души в орбита, България влиза в семейството на космическите държави.

Изложбата „България и Космосът“ ще бъде в Бургас до 05 юни и е със свободен вход. Авиомузеят работи в дните от сряда до неделя от 09:00 до 17:00 часа.  

 

 

Свали като PDFСвали като PDF Разглеждания: 2517 Последна промяна: 13:36:14, 23 април 2021