Вижте предстоящите събития в Библиотеката

Размер на шрифта: A A A Назад
Понеделник, 23 Януари 2023
Публикувано от: Димитър Шишманов
Вижте предстоящите събития в Библиотеката

Изложба „Е. Т. А. Хофман... документи от Бамберг в репродукции“ ще бъде открита в сряда 25.01. от 18:30 часа в Центъра за съвременно изкуство и библиотека.

Бамберската държавна библиотека - Германия, Общество „Е. Т. А. Хофман“ – Бамберг - Германия, и Регионална библиотеката "Пейо К. Яворов" - Бургас представят изложба "Е. Т. А. Хофман... документи от Бамберг в репродукции" в Изложбена зала "Проф. Димитър Аврамов" в Библиотеката. Може да я посетите от 25.01. до 28. 02.2023 година.

На 26 януари от 18:30 часа ще се състои представянето на книгата „Граници“ на Стоян Дамянов. Както шеговито казва авторът, това ще е едно скромно приятелско пийване, маскирано като литературно четене. Извън шегата, смисълът на срещата между автор и читатели е много по-дълбок, а съдържанието на книгата ще развълнува всеки, който се докосне до нея.

На 24 февруари от 18:30 часа ще се проведе премиерата на мемоара „Имало едно време в България…”.

„... Левски е всичко, за което последователите му го смятали, и напълно заслужавал тяхната лоялност...

- Трябва ли да ви говоря за Левски, за да има тишина в класа?

Всички ученици ми се усмихнаха... и ми отговориха в хор:

- Тъй вярно, другарко МакДермот! Само за Левски!

И те го мислеха! Привличането и задържането на вниманието им беше трудна борба за мен, но от време на време имах впечатлението, че поне някои от тях всъщност полагат истински...“. Мерсия Макдермот.

Свали като PDFСвали като PDF Разглеждания: 2811 Последна промяна: 10:40:20, 25 януари 2023