Включете се онлайн в младежкия форум #БъдиЕвропа на 22 октомври

Размер на шрифта: A A A Назад
Четвъртък, 14 Октомври 2021
Публикувано от: Радостин Рачев
Включете се онлайн в младежкия форум #БъдиЕвропа на 22 октомври

Всеки, който иска да сподели своите идеи за бъдещето на Европа, може да вземе участие в младежкия форум #БъдиЕвропа. Той е посветен на популяризирането на Конференцията за бъдещето на Европа сред младите хора на България и ще се проведе на 22 октомври от 13.30 часа в София, като ще има и свое онлайн издание.

Регистрацията се осъществява на [email protected] , като посочите вашите имена, длъжност, организация и имейл за контакт. След получаване на тази информация ще ви бъде изпратен линк за включване. Добре е тези, които желаят да се включат с изказване, да посочат това в мейла си.

Конференцията за бъдещето на Европа се организира от Икономическия и социален съвет на Република България (ИСС) и е съвместна инициатива на Европейския парламент, Съвета на ЕС и Европейската комисия, действащи като равностойни партньори заедно с държавите-членки на Европейския съюз. Целта ѝ е европейските граждани да имат водеща и активна роля в определянето на приоритетите на ЕС. В нея могат да участват граждани от всички слоеве на обществото и от всички краища на Съюза.

Водещите акценти на младежкия форум ще бъдат свързани с уменията, дигитализацията и професиите на бъдещето след Ковид-19, дезинформацията и медийната грамотност, иновациите и предприемачеството, както и с оформянето на конкретни предложения и препоръки за бъдещото развитие на Европа.

Участие ще вземат Европейският комисар по иновациите, научните изследвания, културата, образованието и младежа, г-жа Мария Габриел, членове на Икономическия и социален съвет и най-вече младите хора на България – ученици и студенти, младежки организации и сдружения, млади учени и предприемачи.

Резултатите от всички събития, свързани с Конференцията, се събират, анализират, проследяват и публикуват чрез многоезичната цифрова платформа. Стъпвайки на тях, до пролетта на 2022 г., по време на Френското председателство на Съвета на ЕС, тя ще достигне до заключения относно бъдещото развитие на ЕС. Обобщените ви предложения и препоръки от форума ще бъдат качени също на тази специално създадена платформа.

Свали като PDFСвали като PDF Разглеждания: 448 Последна промяна: 16:38:23, 15 октомври 2021