Връчват престижното отличие „Художник на годината” на 6 декември

Размер на шрифта: A A A Назад
Петък, 3 Декември 2021
Публикувано от: Анелия Казакова
Връчват престижното отличие „Художник на годината” на 6 декември

* 65 автори от цялата страна, над 100 художествени произведения, сред които и картина на Лора Янева, ще видите в традиционната изложба „Никулден”

И тази година връчването на приза „Художник на годината” ще стане по време на откриването на традиционната никулденска изложба на бургаските художници. В експозицията ще видите повече от 100 творби, създадени през настоящата година. Събитието ще се проведе на празничния 6 декември, от 13.30 часа, в Дружеството на художниците на „Александровска” 22.

Сред номинираните за наградата "Художник на годината" са художниците Георги Петков, Йордан Ангелов и Иво Бистрички.

„С всичките ни различия Бургаската художествена общност е сплотена и подкрепяща, и най-важното - има памет за авторите, които са оставили следа. Ще отдадем почит на Лора Янева, нашата обичана и уважавана колежка и приятелка, която ни напусна много млада.”, казват бургаските художници.

 Kартината на Лора ще бъде поставена върху черна основа, за да изпъкват още повече цветовете и светлината, които обичаната художничка остави с творчеството си в Културен Бургас. Платното "Разходка с лодка" ще бъде центрирано срещу входната врата и ще посреща посетителите в изложбената зала. В традиционната изложба „Никулден” участват 65 автори. Сред тях художници от Пловдив, Велико Търново, Ихтиман и др. Ценителите ще се насладят на маслена живопис, акварелни творби и скулптура, като преобладават маслените платна.

* На снимката: зам.-кметът Диана Саватева награждава Художник на годината' 2020 г. Петър Пецин.

Свали като PDFСвали като PDF Разглеждания: 638 Последна промяна: 15:31:42, 03 декември 2021