Вятърът събори снощи 20 дървета и стотици клони в Бургас - цяло щастие е, че няма пострадали

Размер на шрифта: A A A Назад
Вторник, 9 Февруари 2021
Публикувано от: Мариета Ханджиева
Вятърът събори снощи 20 дървета и стотици клони в Бургас - цяло щастие е, че няма пострадали

Ураганният вятър снощи стресна много бургазлии. Равносметката след него е 20 паднали дървета – по основни пътища, в зелени площи, близо до жилищни блокове, в Морската градина. Цяло щастие е, че няма пострадали. Пътищата и алеите в града са покрити със стотици паднали клони, чието почистване продължава и в момента.

На първите 13 снимки, публикувани тук, виждате паднали дървета от снощи.

Дългата поредица след тях съдържа кадри на стари, болни и опасни дървета, които Община Бургас е премахнала от началото на 2021 г. Те са с адрес ул. „Одрин“, ул. „Славянска“, парк „Минерални бани“, Морската градина – до КЦ „Морско казино“, кв. „Черно море“, ул. „24-ти Черноморски пехотен полк“.

Над 20 % от територията на Бургас са зелени площи. Общината има желание не само да запази, но и да увеличи този процент с подкрепата и личното участие на гражданите. Затова е готова да им даде развити фиданки, които да посадят с ръцете си, но на подходящи места. Повече за тази програма прочетете тук: https://www.burgas.bg/bg/novini/obshtinata-zasazhda-200-darveta-po-demokratsiya-kiril-i-metodiy-yuriy-venelin-i-kliment-ohridski.

Ала едроразмерната растителност, която е в лошо състояние и представлява заплаха за здравето и живота на хората, ще продължи да бъде заменяна с млади дървета, подходящи за градска среда и съобразени с промените в климата!

Свали като PDFСвали като PDF Разглеждания: 3343 Последна промяна: 16:09:19, 09 февруари 2021