За 22-ри път „Звук и Цвят“ събира многообразие от красота в платната на 15 български и чужди автори

Размер на шрифта: A A A Назад
вторник, 21 септември 2021
Публикувано от: Мариета Ханджиева
За 22-ри път „Звук и Цвят“ събира многообразие от красота в платната на 15 български и чужди автори

За 22 пореден път пленера на Дарик радио "Звук и Цвят" събира на едно място 15 разностранни български художници.

В продължение на седмица 15 млади, както и доказани, популярни автори рисуваха заедно в творческата атмосфера на „Магнолиите“ край Приморско.

Финалният щрих ще бъде поставен на 22 септември, сряда от 18.00 часа в къщата-музей "Георги Баев" на бул. "Демокрация".

Там ще бъде открита предпремиерно изложбата с творбите от пленера, който тази година е посветен на неговия създател и собственик на Дарик радио – Радосвет Радев. Той почина внезапно на 6 август т.г.

Точно преди 365 дни, Радосвет Радев определи дългогодишната история на пленера като сделка с времето, а творбите на стотиците автори като собственост на всеки, който се е докоснал до тях:

„Нямам самочувствието да кажа, че тези картини принадлежат на Дарик, нито на творците, които са ги създали - те са на всички, които са ги видели досега в България и по света“.

Ето защо проектът на Дарик „Звук и Цвят“ продължава да съществува.

До момента медията притежава една от големите частни колекции в България от непреходното визуално изкуство - над 900 творби дело на повече от 400 автори.

Тази година в изданието участват Албена Петкова, Валентин Стефанов, Васил Колев, Деля Чаушева, Гълъб Гълъбов, Елена Калудова, Емануела Ковач, Людмил Георгиев, Марк Поспих, Мими Добрева, Нина Ковачева, Румен Атанасов, Стефан Божков, Стефан Петрунов, Ясен Гюзелев.

Събитието в галерия „Георги Баев“ в Бургас се реализира с съвместно с Община Бургас и със съдействието на „Марти-Мар“, Ставен АД, „Готи“ и „Т-кетеринг“.

Свали като PDFСвали като PDF Разглеждания: 793 Последна промяна: 09:51:20, 05 октомври 2021