За ден приятели и диализният център "НефроЛайф" събраха парите за болен бургазлия със спешна нужда от операция

Размер на шрифта: A A A Назад
Сряда, 6 Юли 2022
Публикувано от: Радостин Рачев
За ден приятели и диализният център

Само за ден приятели и диализният център "НефроЛайф" събраха сумата, необходима за болен бургазлия със спешна нужда от операция.

Бургазлията Ибрям Тахир, който от години страда от последна, крайна фаза на бъбречна недостатъчност, има нужда от спешна операция. Поради множество хеморагични кисти в корема, които биха могли да се спукат във всеки един момент и да причинят кръвоизливи и смърт, състоянието на Ибрям е спешно и живото застрашаващо.

След многократни консултации с различни специалисти, единствен проф. Калоян Давидов от София се ангажира със случая и е готов да поеме риска да извърши тази изключително сложна, сериозна и голяма по обем операция.

Ибрям е женен, има една дъщеря ученичка. Въпреки 100% ТЕЛК и изключително усложненото си здравословно състояние, той се е опитвал през годините да работи на различни места, но здравословното му състояние прави това практически невъзможно. Единствено съпругата му работи, за да може най-вече дъщеря им да продължава да учи. Заради тежкото финансово състояние на семейството, сумата от около 2 хиляди лева е непосилна за тях.

Именно в тази връзка Ибрям и неговите близки се свързаха с Асоциацията за подкрепа на диализно болни пациенти, за да им съдейства и чрез дарителска кампания да бъдат събрани средствата необходими за операцията.

Само за ден, още преди да бъде обявена публично кампанията, сумата е събрана. След като негови близки и колеги са събрали малка част от средствата, останалата сума ще бъде покрита от неговия диализен център "НефроЛайф".

Само след един разговор на Асоциацията с тях за финансовото затруднение на Ибрям, мениджмънта на центъра взе решение да помогне на пациента и по най-бързия начин да се върви към операция, която да спаси и подобри живота му.

Вече е започнала координацията между административния мениджър на ДЦ "НефроЛайф" Бургас и проф. Давидов, който ще извърши операцията само след няколко дни.

Свали като PDFСвали като PDF Разглеждания: 337 Последна промяна: 15:20:20, 08 юли 2022