За вандализма почивен ден няма – за два дена бяха потрошени две детски площадки

Размер на шрифта: A A A Назад
Понеделник, 1 Ноември 2021
Публикувано от: Радостин Рачев
За вандализма почивен ден няма – за два дена бяха потрошени две детски площадки

Оказва се, че за вандализма почивен ден няма. През почивните дни две детски площадки осъмнаха потрошени. В петък срещу събота вечер две пейки от най-новата детска площадка в к-с „Славейков“, зад блок №16, „препречват“ пътя на групичка от трима младежи, единият от които решава да ги преподреди, обръщайки ги една върху друга. Разбира се, това действие води до строшаване на дъсчените облегалки на пейките.

Снощи друга групичка младежи решава да си поиграе на детската площадка в квартал „Крайморие“, която се намира срещу детската градина, като чупи и прехвърля едно от съоръженията, тип люлка, през ограда навън.

Община Бургас няма да се умори да напомня на тези „будни“ свои съграждани, че всички площадки, спирки и други елементи от градската инфраструктура са снабдени с видеонаблюдение, именно заради подобни постъпки, които нанасят сериозни вреди и щети не само на Общината, но най-вече на нейните жители, които ги използват ежедневно.

С убеждението, че лошият пример трябва да се наказва, общинската администрация предаде записите от камерите на тези детски площадки на полицията за навременно установяване на нарушителите и налагане на съответните санкции.

Община Бургас ще поправи нанесените щети в най-кратки срокове, за да могат децата отново да ползват съоръженията в оставащите топли есенни дни.

 

* Второто видео можете да видите на: https://www.youtube.com/watch?v=sKJxqGxubcE

Свали като PDFСвали като PDF Разглеждания: 2295 Последна промяна: 16:41:28, 02 ноември 2021