Захари Карабашлиев: Бургас е красива история, винаги го давам като пример за модерен европейски град

Четвъртък, 8 Април 2021
Публикувано от: Мариета Ханджиева
20210408_114717.jpg

„Бургас е една красива история. Всяка година все повече ми харесва, винаги го давам за пример за модерен европейски град.“ Това сподели авторът на бестселъра „18 % сиво“ Захари Карабашлиев по време на среща със свои почитатели в Библиотеката. Поводът бе представянето на последния му роман „Опашката“.

Известният писател беше първият автор, който представи своя книга в новото културно пространство в Бургас. Той разказа интересни моменти около историята на романа и с охота сподели пред присъстващите кои са неговите малки и големи вдъхновения, интересни случки от живота му зад Океана, за предизвикателствата на новите социални реалности, за изолацията, за удоволствието да издигнеш хвърчило.

Захари Карабашлиев не скри въодушевлението си, че представянето на романа му се случва в нова библиотека.

„Да видиш нова библиотека е истинско събитие. В моя живот не се е случвало, мисля че от стотици години не се е случвало. Това е не само библиотека, това е дом на духовността.“, сподели авторът.

На представянето на книгата му присъстваха кметът Димитър Николов, зам.-кметът Диана Саватева, интелектуалци и журналисти.

 

Свали като PDFСвали като PDF Разглеждания: 3498 Последна промяна: 16:14:06, 08 април 2021