Запишете се за младежки обмен с исландци от Рейкявик, които ще гостуват в Бургас

Размер на шрифта: A A A Назад
Четвъртък, 6 Октомври 2022
Публикувано от: Стефан Минчев
Запишете се за младежки обмен с исландци от Рейкявик, които ще гостуват в Бургас

След като през май тази година екипът на Младежкия международен център посети Исландия в изпълнение на програма за обмен на добри практики, сега в Бургас пристигат гости от Рейкявик. В периода 17 – 21 октомври 8 ученици на 15-годишна възраст и двама служители на Младежкия център Тьорнин в исландската столица ще участват в Международна креативна резиденция. В нея могат да се включат и младежи от Бургас и областта. Основните теми са креативност, комуникативни умения и толерантност.

Посредством редица неформални дейности участниците ще изследват сходствата и различията между двата народа, ще се докоснат до красотата на исландската култура и ще споделят тази на България. Желаещите да се включат трябва да направят Powerpoint презентация за България, която да представят пред исландските гости.

 

Изисквания и параметри:

  • Презентацията да е на английски език и да обхваща 5 теми:
  • История;
  • Култура (национална кухня, традиции, лайфстайл);
  • Природа;
  • Училище и свободно време;
  • Съвременни предизвикателства.

 

Информацията не трябва да надхвърля 3 слайда на тема, като се добавят уводна и заключителна страница. Няма ограничение за снимков и аудио материал. Презентациите могат да бъдат изготвени както индивидуално, така и в група (но не повече от трима души на проект).

 

Критерии за оценяване:

  • Изпълнение на зададените теми
  • Оригиналност на съдържанието
  • Дизайн
  • Баланс между визуално оформление и текст

 

Кандидатурите трябва да се изпратят най - късно до 13.10.22 г. на следния формуляр: https://docs.google.com/.../1FAIpQLSfLkifel2ps7H.../viewform

 

Кандидатите с най-добри презентации ще бъдат избрани да участват в обмена. Тъй като той ще се проведе в учебно време, ще им бъде издадена извинителна бележка!

 

Въпроси и допълнителна информация на телефон: 0885 566 781 или на имейл: [email protected]

* Община Бургас и община Рейкявик си партнират по Проект № BGLD-2.001-0002 „Създаване на Младежки международен център – Бургас“, който се реализира по програма „Местно развитие, намаляване на бедността и подобрено включване на уязвими групи“ и се финансира от Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство (ФМ на ЕИП) 2014-2021.

Свали като PDFСвали като PDF Разглеждания: 1045 Последна промяна: 10:51:04, 10 октомври 2022