Започна да тече срокът за плащане на местните данъци с 5 % отстъпка

Размер на шрифта: A A A Назад
Четвъртък, 13 Януари 2022
Публикувано от: Стефан Минчев
Започна да тече срокът за плащане на местните данъци с 5 % отстъпка

За да предостави по-дълъг период за заплащане на местните данъци с отстъпка, Община Бургас направи рано необходимите изчисления за 2022 г. Вече се приемат плащания за данък върху недвижимите имоти, такса битови отпадъци и данък върху превозните средства. Установените срокове за заплащане на посочените задължения са следните: до 30 юни и до 31 октомври. След изтичането им започва начисляването на законна лихва. Заплащането на задълженията за цялата година в срок до 30 април, а предвид почивните дни в настоящата година срокът е до 3 май, носи отстъпка в размер на 5 %.

Напомняме, че задълженията за съответния местен налог се погасяват по реда на възникването им, тоест за заплащане на текущи задължения следва предходните данъчни периоди да бъдат надлежно погасени.

За улеснение на данъкоплатците, Община Бургас предоставя възможност за плащания в брой и чрез ПОС терминали на следните места:

* Касов салон на ул. „Александровска“ № 83;

* ЦИОГ ул. „Александровска“ №26;

* Касите на ЦАУ „Възраждане“ в к-с„Меден рудник“, до бл.26;

* ЦАУ „Освобождение“ в к-с „Славейков“, до бл.49;

* ЦАУ „Изгрев“ в к-с „Зорница“, бл. 47;

* ЦАУ „Зора“ в к-с „Лазур“, ул. „Перущица“ 67;

* ЦАУ „Долно Езерово“.

* Плащания могат да се извършват и на касите на Банка ДСК, „Юробанк България“, „Български Пощи“, „Изипей“, „Айкарт“, „Транскарт Файненшъл сървисис“ в цялата страна.

Справки за задължения и плащания чрез виртуален ПОС терминал могат да се правят в официалния сайт на Община Бургас: http://www.burgas.bg, с ПИН код, който е посочен в годишните съобщения, а може да бъде получен лично или от упълномощено с писмено пълномощно лице в Дирекция МПДТР - ул. „Александровска“ № 83.

Свали като PDFСвали като PDF Разглеждания: 1517 Последна промяна: 16:17:33, 14 януари 2022