Започна награждаването на най-успешните бургаски ученици по повод празника на града Никулден

Размер на шрифта: A A A Назад
Понеделник, 5 Декември 2022
Публикувано от: Радостин Рачев
Започна награждаването на най-успешните бургаски ученици по повод празника на града Никулден

Започна награждаването на най-успешните бургаски ученици, което по традиция се провежда в навечерието на празника на града – Никулден. Тази година рекорден брой деца – 1500, се отличиха с призови места в национални и международни олимпиади, състезания и конкурси.

„Няма по-приятно за мен събитие в годината от награждаването на най-успешните и отличили се със своите знания и постижения бургаски деца. Тази година те са рекорден брой, което ме прави още по-щастлив и показва, че в Бургас сме поставили образованието на правилен път. Вашите знания, умения и талант стоят зад успехите ви и са тези, които ще ви помогнат в бъдеще да станете изявени лекари, учени, математици, инженери, изследователи и архитекти. Благодаря на вашите учители и родители!“, сподели от сцената кметът Димитър Николов, преди да връчи наградите на учениците.

Поради това Община Бургас организира няколко церемонии по награждаване, за да могат всички отличници да получат своите грамоти и награди. Първите 200 от тях, бяха учениците от ОУ „Васил Априлов“, ОУ „Братя Миладинови“ и ОУ „Александър Георгиев Коджакафалията“, които получиха своите отличия от кмета на Бургас Димитър Николов на тържествено събитие в Международния конгресен център.

Всички ученици, присъстващи в Международния конгресен център, получиха своите грамоти и награди. Награждаването на учениците-отличници продължава днес в зала Атриум на Бургаския свободен университет.

Свали като PDFСвали като PDF Разглеждания: 4111 Последна промяна: 10:09:29, 07 декември 2022