Започна записването за състезанието по английски език за ученици от 5. клас “Let`s have fun”

Размер на шрифта: A A A Назад
Четвъртък, 29 Февруари 2024
Публикувано от: Радостин Рачев
Започна записването за състезанието по английски език за ученици от 5. клас “Let`s have fun”

Започна записването за състезанието по английски език за ученици от 5. клас - "Let`s have fun", организирано от Община Бургас и Центъра за подкрепа на личностното развитие. Това е четвърто издание на надпреварата, която ще се проведе в училищата на 17.04.2024 г. от 15.00 до 16.00 часа.

Срокът за записване на учениците продължава до 15.03.2024 г. включително. Записването се извършва от учителите по английски език на паралелките от 5. клас във всяко училище.

Състезанието се провежда чрез тест с продължителност за решаването му до 60 минути. Той се състои от 11 езикови задачи за четене и писане с различен брой точки, обхващащи лексикалния и граматически материал по английски език за 5. клас, съобразен с учебната програма на Министерството на образованието и науката за 5. клас по английски език. Тестовете ще бъдат предоставени от Община Бургас.

Участието е анонимно, класирането се извършва в низходящ ред според получения брой точки, а резултатите ще бъдат обявени чрез входящия номер на участника, не по-рано от 29.04.2024 г. на интернет страницата на Община Бургас - www.burgas.bg и Центъра за подкрепа на личностното развитие - https://www.odk-burgas.com/.

Класираните участници на призови места ще бъдат отличени с награден фонд от страна на Община Бургас. Наградите включват 7 еднократни финансови награди по общинска програма „Бургаски деца“ за учениците с най-висок резултат, медал и грамота за класираните на І, ІІ и ІІІ място, грамоти за всички участници, а за отборно класираните училища на І, ІІ и ІІІ място – грамота и купа.

Церемонията по награждаването на отличените участници ще се състои на 15.05.2024 г. на открита сцена „Охлюва“.

Състезанието е част от програмата за ранно чуждоезиково обучение на Община Бургас, реализирана от Центъра за подкрепа на личностното развитие. Целите му са да провери развитието и устойчивостта на програмата, която бе въведена през учебната 2015/2016 г. по идея на кмета Димитър Николов, да предостави възможност да демонстрират знанията и резултатите от работата на техните учители.

Община Бургас ще продължи да развива и през следващите години програмата за ранно чуждоезиково обучение, като важна част от развитието на децата и бъдещата реализация на пазара на труда.

Свали като PDFСвали като PDF Разглеждания: 784 Последна промяна: 13:20:14, 29 февруари 2024