Започва подписването на договорите за подмяна на старите печки по програма LIFE

Вторник, 23 Август 2022
Публикувано от: Димитър Шишманов
Започва подписването на договорите за подмяна на старите печки по програма LIFE

От 23 август започва подписването на договорите с одобрените домакинства за подмяна на старите печки на твърдо гориво с нови екологични уреди.

Процедурата продължава до края на месец август. Подписването на документите ще се извършва в офиса на дирекция „Околна среда“ в бившия профсъюзен дом на ул. „Шейново“ 24, етаж 2, стая 1. Информация може да получите и на телефон 056/84 38 91.

Проектът по програма LIFE се реализира в няколко жилищни района на Бургас и в него участват домакинства от Централна градска част, кв. „Възраждане“, к-с „Лазур“, к-с „Бр. Миладинови“, к-с „Меден рудник“ – зона Г (селото), кв. „Сарафово“, кв. „Ветрен“ - Минерални бани, кв. „Банево“, кв. „Крайморие“, кв. „Горно Езерово“, кв. „Черно море“, кв. „Рудник“, кв. „Победа“ и кв. „Акациите“.

В основната фаза на проекта одобрените домакинства са близо 2000. Реалната подмяна на отоплителните уреди ще стартира в началото на месец септември.

Тя се осъществява в рамките на проект Интегриран проект по Програма LIFE - "Българските общини работят заедно за подобряване на качеството на атмосферния въздух".

Свали като PDFСвали като PDF Разглеждания: 3440 Последна промяна: 13:06:41, 24 август 2022