Заповядайте на 18 февруари в Библиотеката на интересно събитие за деца и възрастни

Размер на шрифта: A A A Назад
Понеделник, 6 Февруари 2023
Публикувано от: Стефан Минчев
Заповядайте на 18 февруари в Библиотеката на интересно събитие за деца и възрастни

Заповядайте на 18 февруари 2023 г., от 15.00 ч., в Регионална библиотека "Пейо К. Яворов", на едно интересно събитие за деца и възрастни. То представлява четене на книга и игра с Александър Мануилов и Станислав Пеев.

"Книга на промените" е четене-игра, в което текстът на книгата е разигран като отговори на въпроси от публиката. Може ли едно литературно четене да те въвлече в игра? Може ли един незавършен роман да има завършено публично представяне? Може ли въпросът ти, който още не си формулирал, да получи точен отговор? И каква е тази книга, дето все се променя?

Според самия автор на "Книга на промените": „...Това е книга, която... когато бъде завършена, ще може да се чете отпред - назад, отзад - напред или от средата - нанякъде...Героят й се променя постоянно и може да бъде открит на много места едновременно, но е вероятно и обратното – да се озове на едно и също място в различно време!“

 

* Александър Мануилов е писател, сценарист и драматург от София. Текстовете му за театър са поставяни на четири континента и са канени от десетки фестивали. Той е първият български автор, представен през последния половин век на един от най-значимитe театрални фестивали в Европа - Theatertreffen, Берлин (2015 г.). През 2017 г. в селекцията EURODRAM на Германия. Драматургията му вече се изучава в престижни американски университети.

 

* Станислав Пеев е театрален и киноактьор, музикант на ударни инструменти. Участва в множество театрални представления, телевизионни сериали, пърформанси, сетивен театър, филми и фестивали. Един от организаторите е на пространство за съвременно изкуство в София, "Ателие Пластелин". Работил е в представления на редица режисьори, сред които проф. Васил Димитров, проф. Цветана Манева, Десислава Шпатова, Възкресия Вихърова.

 

Събитието се реализира с подкрепата на Национален Фонд "Култура".

 

Свали като PDFСвали като PDF Разглеждания: 1400 Последна промяна: 11:01:05, 07 февруари 2023