Заповядайте на премиерата на "Баба" в Културен Дом НХК

Четвъртък, 13 Юни 2024
Публикувано от: Анелия Казакова
Премиерата на сборника "Баба" в НХК е…

Да имаш баба значи да имаш своя история.


16 текста на популярни личности събира сборникът „Баба”,издаден от „Мусагена” в началото на годината.

Премиерата в Бургас се реализира по покана на Община Бургас и ще събере ценителите на литературата тази вечер, 13 юни / четвъртък/, в арт пространството на Културен дом НХК, от 18.30 часа.


В чудната книгата са събрани историите на Ангел Иванов, Йорданка Белева, Владислав Христов, Жюстин Томс, Васил Христов, Кремена Димитрова, Ина Иванова, Димитър Стефанов, Яна Монева, Момчил Николов, Руси Чанев, Иван Тотев, Ива Колева, Боян Боев, Анастасия Събева и Силвия Недкова, посветени на разноликите баби, които белязват живота ни.


Съставител и вдъхновител на сборника е Кремена Димитрова.


"Бяхме лятото на морето, нашето, и аз за пореден път изпаднах в книжна абстиненция. Та, в такава една криза открих една плажна библиотека, в която можеш да оставиш книга и да вземеш книга. Разбира се, там имаше безобразни неща, но имаше и бисери, там открих писмата на Кафка например. Та, покрай това се замислих коя е тази книга, която би се прочела и от литературно изкушени, и от хора, които иначе четат вестници на плажа. Знаех, че това трябва да е сборник, но ми бягаше темата. Защото вече се появиха доста такива, и то добри. И, еврика, идеята ме осени от само себе си! [...] А аз израснах без баби, и това винаги ми е липсвало. И, така реших да си направя баба от разказите на 15 много талантливи автори. Плюс един мой. ", споделя тя.

Кремена Димитрова е завършила Културология в СУ „Св. Климент Охридски“ и Театрознание в НАТФИЗ „Кр. Сарафов“, специализира и арт-мениджмънт и културна политика в Университета по изкуствата в Белград. Тя е дългогодишен драматург на редица театри, автор на множество публикации в онлайн и печатни медии, редактор и сценарист, съставител на сборници, артистичен директор на продуцентска къща „Креди Арте“, старши експерт „Комуникации и Медии“ в Националния филмов център, PR на Софийския международен литературен фестивал, който започва след броени дни.

Свали като PDFСвали като PDF Разглеждания: 567 Последна промяна: 13:59:17, 13 юни 2024