Заповядайте на спектакъла „Чудни дни в смешни времена“ на 12 юни в ДТ "Адриана Будевска"

Вторник, 6 Юни 2023
Публикувано от: Анелия Казакова
Изображение 1063673

„Чудни дни в смешни времена“ e проект на Младежка театрална школа – Бургас по три непоставяни пиеси от цикъла с драматургични текстове – „Господа, другари, пичове и дами“ на руския драматург Виктор Ляпин.

Този път публиката ще види пиесите „Майката с лорнета“, „Анонимка от скука“ и „Третото око“. Спектакълът ще се играе 12 юни в ДТ „Адриана Будевска”.

В него ще участват петима млади актьори – любители от град Бургас на възраст от 17 до 40 г. и една актриса с дългогодишен любителски стаж - на 60г.

Автор на режисурата, сценичния вариант, сценографията и костюмите на спектакъла е бургаският режисьор Румен Велев – дългогодишен ръководител на Младежка театрална школа – Бургас.

И трите пиеси са обединени от времето на действието – малко преди така наречения „зрял социализъм“, но се оказва, че героите на тези едноактни комедии са вечни.

Жанрът на пиесите е сред любимите на публиката – водевилът. В спектакъла има хумор, неочаквани обрати, песни, танци, динамичен разказ и контрастно представяни образи. Тези комедии забавляват, но винаги зад смеха има нещо, за което си заслужава да се замислим.

В тези три заглавия се появяват и светли личности, които с твърдост и упоритост се противопоставят на пошлото и грозното, за да реализират поне отчасти мечтите си. Помага им най-важното и емоционално човешко чувство – Любовта!

Проектът „Чудни дни в смешни времена“ се осъществява с финансовата подкрепа на Община Бургас.

Билети може да си закупите от касата на НХК на цена – 10 лв.

Свали като PDFСвали като PDF Разглеждания: 1165 Последна промяна: 14:40:20, 06 юни 2023